GYURCSÁNY FERENC

Full text search

GYURCSÁNY FERENC
GYURCSÁNY FERENC gyermek-, ifjúsági és sportminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen Balsay István úr kérdését, amellyel lehetőséget biztosít arra, hogy újra elmondjuk: sportpolitikánk egyik, egészen biztosan karakteressé váló alapköve az, hogy erősítsük meg a testnevelés és a sport alap-intézményrendszerét. Ezért jelentettük be, hogy a következő évben a hiányzó tornaszobák, tornatermek, tanuszodák építésére átfogó országos programot dolgozunk ki, ezért válaszolhattam azt korábban, egy fél órával ezelőtt Páva képviselő úr kérdésére, hogy az utánpótlás-nevelést tekintjük a másik olyan pillérnek, amely megerősítésre szorul, és ezért alakítottuk ki a sport XXI. programot, és alakítjuk ki a sportiskolák országos hálózatát.
Az ön által felvetett kérdésre és az abban megfogalmazott aggodalomra válaszolva, tájékoztatom önt is, a tisztelt Házat is arról, hogy szorosan vett kötelezettségünkön túlmenően az elmúlt hónapokban döntöttünk úgy, hogy a Sportkórház beruházásának folytatásához a saját költségvetési forrásainkból 500 millió forintot átcsoportosítunk, és ezzel is gyorsítjuk annak a lehetőségét, hogy egy olyan laboratórium jöjjön létre, amely a doppingellenes küzdelemben nemzetközi szabványoknak eleget téve fejtheti ki tevékenységét.
Éppen az ön figyelemfelhívó megjegyzéseit követően is megállapodtunk az egészségügyi miniszter úrral és a belkereskedelemért felelősséget viselő gazdasági miniszter úrral, hogy áttekintjük a különböző teljesítményfokozó legális szerek forgalmazásának kérdését, és javaslatot fogunk kidolgozni ilyen szabályozás meghozatala érdekében.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir