ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi közúthálózatának fejlesztéséről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/6334. számon, az egységes javaslatot pedig T/6334/171. számon kapták kézhez a képviselők.
Mivel az egységes javaslathoz módosító javaslatok érkeztek, a határozathozatal előtt záróvitára kerül sor. A benyújtott módosító javaslatokra az alkotmányügyi bizottság T/6334/174. számon ajánlást készített.
Kezdeményezem, hogy összevontan tárgyaljuk meg a záróvitában az indítványokat, azok számára figyelemmel. Aki a javaslattal egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a javasolt vitaszerkezetet elfogadta.
Megnyitom a záróvitát az ajánlás 1., 2. és 3. pontjaira. Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Senki sem jelentkezik.) Jelentkező nincsen.
Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatokat az ajánlás 1., 2. és 3. pontjai szerint, amelyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
353 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat az Országgyűlés elfogadta.
A zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság gyorsforgalmi közúthálózatának fejlesztéséről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított rendelkezései szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
343 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 8 tartózkodás mellett az előterjesztést az Országgyűlés elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy az Országgyűlés elnöke e törvény, valamint a korábban elfogadott közbeszerzésekről szóló törvény; a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló törvény; a közösségi vámjog végrehajtásáról szóló törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Megkérdezem, látja-e valaki akadályát annak, hogy e két felkérésről szokásainknak megfelelően együtt határozzunk. (Senki sem jelentkezik.) Úgy látom, hogy nincs jelentkező.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy az elfogadott törvények sürgős kihirdetését kezdeményezze a köztársasági elnöknél. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
195 igen szavazattal, 160 nem ellenében az Országgyűlés a sürgős kihirdetésre vonatkozó kezdeményezést elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir