CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az országgyűlési választások előtti időszakban az autópályák építése fontos kampánytéma volt. MSZP-s és SZDSZ-s politikusok a valóságot elferdítve agitáltak e témában a polgári kormány ellen. Volt, aki a félig kész aszfaltozást gyalázta, ezzel próbálta a képzeletbeli árkokat betemetni. Voltak olyan képviselők, akik messze az épülő autópályáktól hirdették, hogy nem épült a polgári kormány idején egyetlen kilométer sztráda sem. Voltak olyanok, akik a budapesti nulla kilométerkőnél tüntetve tiltakoztak, sőt leleplezték a nulla kilométer megépült sztráda jelképes emlékművét.
Azt ígérték ezek a politikusok, hogy hatalomra kerülésük után haladéktalanul megkezdik az autópályák építését. Azonban bosszankodó csodálkozással vesszük észre főként mi, az M7-es autópálya nyomvonalának nyugati szakaszán élők, hogy a kormányváltás után már egy évet csúszik az autópálya-építés kezdete. Ígéretekből a választások óta is volt bőven, de ebből csak egy valósult meg igazán: az eddigi magyar fővállalkozót sikeresen kigolyózták az építésekből. A februári kormány-előterjesztésből, majd egy miniszteri válaszból megtudtuk, hogy az M7-es autópálya az MSZP és SZDSZ ígérete ellenére nem épül meg 2006-ig teljes hosszában, bár ezek után is néhányan hitegetik a választókörzetemben élőket a 2006-os befejezéssel.
Kérdezem ezért a tisztelt államtitkár urat: mikorra fog megépülni a Letenye-Nagykanizsa közötti pályaszakasz? Mikorra fog megépülni teljes hosszában a Budapest-Letenye közötti autópálya? Miniszterelnök úr szólt-e a februári kormányülésen annak érdekében, hogy az M7-es autópálya hátralevő szakasza 2006-ig épüljön meg, mivel ő megígérte a Nagykanizsán és a város környékén élő embereknek, hogy segíti a város és városkörnyék gyors fejlődését?
Kérdezem, hogy az ön SZDSZ-es minisztertársai, Magyar Bálint és Kovács Kálmán vittek-e valamelyik kormányülésre nulla kilométer megépített autópálya feliratú táblát, s a tábla felmutatásával tiltakoztak-e az ellen, hogy egyetlenegy kilométer autópálya építése sem történt meg az elmúlt egy évben? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir