DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm szépen, és nem államtitkári minőségben természetesen, elnök úr, hiszen a dologban érintett voltam egyik szereplőként. Szeretném pontosítani a helyzetem, mert úgy tűnik, hogy az elmúlt néhány hónap alapján nem mindenki pontosan emlékszik vissza a történtekre. Egyrészt - mint ahogyan azt Salamon képviselő úr pontosan elmondta, és Csiha elnök asszony is elég pontosan emlékezett rá - kettő napirendi ponttal került megtartásra és meghirdetésre a bizottság ülése.
A másik: a bizottsági tájékoztató kezdeményezése része az ülés első napirendi pontjának, ezért úgy gondolom, egyértelmű, hogy ebben a kérdésben mi a döntési lehetősége a bizottságnak.
A harmadik: az elnök, és ha már Szili Katalin elnök asszony neve itt elhangzott, ő nem követett el soha olyat, hogy napirend közben rekesztette volna be a Ház ülését. A napirend megtárgyalását követően van lehetőség lezárni a napirend tárgyalását. Azt gondolom, hogy a bizottsági elnöknek is ekkor lett volna erre lehetősége. (Közbekiáltás a Fidesz soraiból: Mi volt a napirend?) És tekintettel arra, hogy a bizottság még nem tárgyalta meg a bizottsági ülés első napirendjét, ezért nem volt lehetősége a bizottság elnökének lezárni a vitát anélkül, hogy a kezdeményezett határozati javaslatról döntést hozott volna a bizottság.
Az utolsó megjegyzéshez csak annyit, hogy miután elnök úr nyilvánvalóvá tette, hogy a bizottsági termet elhagyja, ezért teljesen nyilvánvaló volt, hogy tartósan akadályoztatva volt a bizottsági ülés további folytatásában (Felzúdulás a Fidesz soraiban. - Közbeszólások: Ugyan már!), ezért lehetett csak arra sort keríteni, amire sort lehetett keríteni. Ezért azt gondolom, hogy a helyzet szintén egyértelmű volt.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir