KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két megjegyzésem lenne, mindkettő elvi és általános jelentőségű.
Engedjék meg, hogy elmondjam, a parlamentben, amely egy politikai testület, az itt ülő képviselők politikusok, legfeljebb egyébként bizonyos szakkérdésekhez érthetnek, és értő módon szólhatnak hozzá. (Domokos László: Az sem biztos!) Ez egyébként nem kötelező. Ebben a Házban lényegét tekintve kizárólag politikai beszédek hangzanak el, még akkor is, ha egy-egy szakkérdésről van szó. Tehát azt gondolom, hogy Lezsák Sándor úr, függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a mondanivalójával vagy sem, teljesen jogosan mond politikai tartalmú beszédet, mint ahogy mindenkinek a beszéde politikai tartalmú.
Még egyszer mondom: ugyan nagyon sokszor divatos mondani, hogy itt szakértőként nyúlunk egy kérdéshez, de egyébként mi politikusok vagyunk, egy politikai véleményt pedig kár visszautasítani, vitatkozni kell vele inkább. Aki egyszer arra adta a fejét, hogy parlamenti képviselő legyen, az politikus lett, és nem játszhatja el azt a szerepet, hogy ő egyébként szakértő. Érthet dolgokhoz, de a szakértőnek pont az a lényege, hogy nem lehet politikus. Füst Milán drámáját szeretném idézni: be lehet-e vinni a bálványt a templomba? Nem lehet bevinni. Ez egy olyan önellentmondás, amit érdemes egyszer feloldani, és nem kell erre hivatkozni.
A másik: többször elhangzott a vitában, hogy jó, jó, ez a törvény is rossz, de, kedves fideszes képviselők, a ti törvényetek még rosszabb volt. Ez is lehet, még fenntartom, hogy ez is így van. De higgyék el, ha a bíróságon a rabló arra hivatkozik, hogy: de bíró úr, ne vicceljen, nálam mások sokkal többet rabolnak, erre nem azt mondja a bíró, hogy jó, akkor hagyjuk a dolgot a fenébe, hanem azt, hogy az egy másik ügy. Ha valaki e törvény problémáját feszegeti, ennek a törvénynek az autentikus problémáit kell megválaszolni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Kár arra hivatkozni, hogy: de más törvények még rosszabbak.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir