DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Gógl Árpád Képviselőtársam! Én abban reménykedem, hogy a mondandója elején csak a méreg mondatta azt, hogy nem beszélünk erről a törvényjavaslatról, mert nem javítható, és ezért abban reménykedem, hogy mégis a mondandója végén azt gondolta igazán komolyan, hogy beszéljünk erről, hiszen ez a méltó a képviselő úrhoz.
Szeretném elmondani, hogy a területi ellátási egyenetlenségek egy nagyon súlyos probléma. Ma azok jutnak kevesebb és gyengébb minőségű egészségügyi ellátáshoz, akiknek a szociális, gazdasági és minden egyéb mutatóval jellemezhető helyzete miatt a betegségük okán nagyobb a szükségletük az egészségügyi ellátások iránt. Ezért tehát a javaslatnak azt a részét illetően, amely azt mondja, hogy tegyünk meg mindent azért, hogy ez az ellátási egyenetlenség vagy a hozzáféréshez való elégtelenség az Európai Unió tagállamai polgáraihoz méltó legyen, szeretném elmondani, hogy az első lépést megtettük.
Tisztelettel tájékoztatom a képviselő urat, hogy az ön által kezdeményezett és egyébként az előző kormány által leállított sürgősségi betegellátás korszerűsítése és rendszerének kiépítése jelentős többletforrásokkal a mi kormányunk ideje alatt zavartalanul folyik, és remélem, hogy úgy lesz legalább a sürgősségi betegellátás első körben, hogy minden magyar európai polgárnak jó esélye legyen sürgős szükség esetén biztosítási jogviszonyától függetlenül a sürgősségi betegellátás (Az elnök jelzi az idő leteltét.) magas színvonalú hozzáférésére.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir