DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP): Köszönöm szépen. Igen tisztelt Lezsák Képviselőtársam! Bár Gógl Árpád képviselő úr megszólalása után azt gondoltam, hogy a törvényjavaslat vitája meg tud maradni vagy vissza tud térni a maga szakmai medrébe, és úgy gondoltam, hogy a hozzászólásaink válaszolnak majd egymásnak, mégis, engedje meg, hogy ezt a politikai típusú hozzászólást legalább az adott terjedelmi korlátok között megpróbáljam legalábbis visszautasítani.
Kérem, a 2001. évi kórháztörvényt annyira nem övezte társadalmi közmegegyezés, hogy még a kormánypárti többség sem tartotta alkalmasnak általános vitára. A konszenzus nem volt kialakítható egyetlen szakmai szervezettel sem az önök által preferált törvénytervezetben.
Arra pedig, hogy egy kórház működése és a minőségi betegellátás függ-e vagy nem függ a nonprofit, forprofit vagy kincstári körbe tartozó intézménytől, két példát engedjenek meg nekem - ön mondott egy amerikait, amelyik rendszer semmilyen módon nem analóg a magyarországival. Franciaországot az Egészségügyi Világszervezet 2000-ben a világ első helyére sorolta a lakosoknak nyújtott egészségügyi ellátás minőségében. Franciaországban a magánszektorban az ágyak 35 százaléka magánkórházi. Hollandiában a kórházi ágyak többsége magántulajdonban van. És azt javaslom, hogy szíveskedjen elolvasni az idevonatkozó szakirodalmat: se pró, se kontra érvek nem szólnak se a közhasznúság, se a nonprofit kórházi szektor, se a kincstári szektor mellett, mert nem ezekkel mérik az egészségügyi ellátórendszer minőségét.
Engedje meg, hogy ennyivel kiegészítsem a hozzászólását. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir