DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm szépen. Két mondanivalóm is lenne, de Jauernik képviselő úrnak hadd mondjam el: ha itt van a törvény, vegye elő, és nézze meg a 8. §-t, ahol az egészségügyi közszolgáltatások szervezésének három feltételét írja elő a törvény, az egyik a működési engedély, a másik az OEP-szerződés, a harmadik a költségvetési támogatás. Sehol nem szerepel a 85 százalékért felelős és törvényben felelős és egészségügyi célvagyont kapott önkormányzat mint tényező - lehet hogy csak feledékenység.
A másik, a következő nagy fejezet, ami a 9. §-sal indul, a “Felelősség az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséért”, és vesse össze az önkormányzati törvénynek az ellátási felelősségi részével.
De mehetünk tovább, egyébként összesen öt helyen van aggály. Leginkább a 13. § lesz az izgalmas.
(23.20)
A 13. §-nak van egy 2. és egy 3. pontja, amelyre visszautal a 14. §. A 14. § 4. pontja az átvállalt és ellátási szerződést írja le, amely korlátozza a teljes szabadságú önkormányzatot. Abban a nagyon hosszú 2. §-ban, amely f) ponttal végződik, már írtam egy g) pontot is, mert az önkormányzatok fejlesztési és fenntartási kötelezettségét az egészségügyi ellátási szerződésben tisztázni kell. Ha ezt nem tisztázzuk, akkor - furcsa módon - a legnagyobb kötelezettsége kimarad az önkormányzati törvénynek. De mivel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) általános vitáról van szó és nem részletes vitáról, csak az általános ellentmondásokra hívtam fel a figyelmet.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir