DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Göndör Képviselő Úr! A magyar társadalom a piacgazdaságra valóban igent mondott, de úgy gondolom, hogy a klasszikus piacgazdasági elemek az egészségügyre nem vonatkoztathatók. S amikor az aggályunkat megfogalmazzuk, akkor többször is hangsúlyozzuk, hogy nem csak erről a törvényről van szó. Emlékeztetem, hogy az elmúlt évben az 1997. évi LXXXIII. tb-törvényt módosítottuk; emlékeztetem arra, hogy miniszter asszony folyamatosan úgynevezett alapellátási csomagról beszél, ami mindenképpen az ellátás szűkítését vetíti előre; emlékeztetem arra, hogy az OEP megyei szervezeteinek visszaadtuk az önálló jogi személyiséget és egy több-biztosítós modellről beszélnek.
Schvarcz képviselő úr közmegegyezésről beszél. Nem tudom, hogy a közmegegyezés címén a Fidesz által kezdeményezett négypárti egyeztetésre - habár pont Schvarcz képviselő úr nyilatkozta azt, hogy eljönnek - miért nem jöttek el. Miért nem tudják vállalni azt a Fidesszel közösen kialakított nyilatkozatot, amely úgy szól:
1. A betegek érdekében törvényi garanciát kell adni arra vonatkozóan, hogy az egészségügyi ellátás színvonala nem romolhat. 2. Nem lehet a privatizáció eredménye, hogy a jelenleg térítésmentes egészségügyi ellátásért a betegeknek fizetniük kelljen. 3. Törekedjünk az egészségügyi dolgozók egzisztenciájának megvédésére. 4. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a privatizáció ne jelentse az egészségügyi vagyon elherdálását. 5. Törekedni kell a gyógyintézetek szervezeti és szakmai egységének megőrzésére.
Miért nem tudták ezt vállalni? Miért nem jöttek el, miért nem írták alá ezt a nyilatkozatot? Ezek után úgy gondolom, joggal aggódunk, hogy hiába hirdetik, hogy komoly forrásbevonások történnek. Habár arra kíváncsi leszek, hogy, mondjuk, a Nyírségben milyen forrásbevonás fog érkezni e törvény hatályának a következtében. Ez más kérdés. Ezek miatt a dolgok miatt aggódunk. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir