DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy gondolom, hogy a képviselő asszony tulajdonképpen a saját maguk által létrehozott helyzettel küzdenek, és az általuk létrehozott helyzettel vitatkoznak. Tehát teljesen hibás a kiindulópont. Szigorúan valóban a 2001-es törvényhez érdemes és szabad csak viszonyítani, és mindazért, ami azóta történt ebben az elmúlt néhány hónapban, a saját kormányuk felelősségét kell megállapítani. Azt gondolom, hogy közel sem rendezik egyébként azokat a helyzeteket, amelyek például az eddig megtörtént részleges, úgymond, önök által is említett privatizációval jelentkeznek, hiszen amire most állami keretek között önök szerint majd a jövőben nem lehet alvállalkozni, azt a magánvállalkozónak sem akarják megengedni, ha jól értettem az ön érvelését.
Teljesen zavaros egyébként, amit mond, hiszen azt gondolom, ha már a gazdálkodást szabadjára akarjuk engedni, akkor nem a gazdálkodási részén kell igazából a korlátozásokat megjeleníteni, hanem pont a betegek, a dolgozók és az önkormányzat ellátási felelőssége szempontjából kell ezeket megjeleníteni, nem pedig a gazdálkodási kereteket kell szűkíteni vagy tágítani, hiszen önök elég tágra nyitották ezen törvényi keretek között.
S az egyáltalán nem megnyugtató, hogy annyi pénzügyi garanciát le kívánnak tenni, mert ha ön kicsit is járatos abban, hogy ezt pénzügytechnikailag hogyan lehet megoldani, ez messze nem fogja megoldani egyébként azt a kérdéskört, hogy ha valaki lerombol egy sokmilliárdos kórházat, akkor egy hónapnyi árbevétel-garancia mit jelent. Semmit nem fog jelenteni, viszont a végén az önkormányzatnak ott lesz a kötelező feladata. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir