DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Képviselő Úr! Az a szórólaposztás, amelyre hivatkozik, engem arról tájékoztattak, hogy be volt jelentve.
Az okfejtése egyébiránt meglehetősen demagóg (Zaj, közbeszólások, felzúdulás a Fidesz soraiban.), és ön ezt azért teszi, hogy megpróbálja megbélyegezni a kormányt és a rendőrséget. (Általános zaj a Fidesz soraiban. - Glattfelder Béla: Botot neki!) Ennek érdekében odáig is elmegy, hogy a Lelkiismeret '88 törvényellenes demonstrációjával kapcsolatban (Glattfelder Béla: Ez az agresszivitás jellemző a rendőrségre!) szemet huny a felett az egyáltalán nem elhanyagolható tény felett, hogy a vonulást megtiltó rendőrségi határozatot a Magyar Köztársaság független bírósága helyben hagyta. (Glattfelder Béla: Ilyen még a nyolcvanas években sem volt!) A rendőrök tehát nem tettek mást, mint érvényt szereztek a független bíróság által jóváhagyott döntésnek, és ez egyébként jogállamban így helyes.
Nem lehet megengedni ugyanis, hogy egyes szélsőséges csoportok magukat törvényen kívül helyezzék (Demeter Ervin: Gyurcsány!), és azt tehessék, amit egyébként a törvény tilt. Tudatosan szembehelyezkedtek a bíróság döntésével.
Tisztelt Képviselő Úr! A rendőrség nem diszkriminál politikai alapon. (Németh Zsolt: Csak szélsőséges.) A rendőrség egyeztetést kezdeményezett a Lelkiismeret '88 csoport szervezőivel, akik ezt elutasították. Elutasították az egyeztetést például egy másik útvonalról, ahol a tiltó határozatban szereplő közlekedési akadályok nem álltak volna fenn. Nem voltak hajlandók sem érdemben, sem másmilyen módon együttműködni.
(14.50)
Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaságban mindenki szabadon gyakorolhatja alkotmányos jogait, élhet a gyülekezés jogával, de a törvényeket be kell tartani. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van!) Élhet a szólásszabadság jogával, kritizálhatja a kormányt, kritizálhatja a politikusokat, kormánypártiakat, ellenzékieket egyaránt, ennek sincs semmi akadálya. Bárki szervezhet demonstrációt, sőt felhívhatja magára a figyelmet azzal is, hogy előre bejelenti - mint a Lelkiismeret '88 -, hogy nem fogja betartani a törvényt. Így persze nagyobb a médiaérdeklődés, nagyobb a balhé, sőt számíthat arra is, hogy egy fideszes képviselő megpróbálja legitimálni a törvényellenes akciót az Országgyűlésben (Felzúdulás a Fidesz soraiban. - Taps az MSZP soraiban.), csak azért, hogy politikai vádaskodást tudjon megfogalmazni a kormány ellen. Erről van szó, képviselő úr.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir