DR. GRÚBER ATTILA

Full text search

DR. GRÚBER ATTILA
DR. GRÚBER ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az egyik siófoki újság a következőt írja: “Igazából örömünnep volt október 21-én délután, amikor is dr. Csillag István miniszter átadta rendeltetésének a 65-ös út négysávos szakaszát. Az örömbe azonban üröm is vegyült. Az ürömöt nem miniszter úr szokásos népmesei példázatának elmaradása okozta, hanem a GKM által elvégeztetett, célforgalmi adatokból levont következtetés, azaz, hogy miniszter úr szerint semmi nem indokolja a Siófok-kelet és Siófok-nyugat közötti M7-es autópálya ingyenes használatát.”
Miniszter Úr! Az M7-es autópálya fizetőssé tételét követő héten ön azt ígérte ország-világ előtt, hogy Siófok város önkormányzatával együtt végeznek el több forgalomszámlálást, környezetvédelmi méréseket. Az ígéret azonban csak ígéret maradt; a minisztérium által felkért cég megszámlálgatta ugyan a járműveket, de csak olyan helyeken, ahol a mért adatok sem a haránt, sem pedig a hurok irányú forgalomra nem terjedtek ki. Siófok város, tapasztalván a GMK együttműködési készségének hiányát, megbízott egy másik céget, hogy végezzen forgalomszámlálást. A két méréssorozat igen eltérő adatokkal szolgált, a végkövetkeztetései is különbözőek. A minisztérium szerint a forgalomnövekedés oka az ugrásszerűen megnőtt idegenforgalom volt, amit sem a balatoni, sem a siófoki tényszámok nem támasztanak alá. Sőt 12 százalékkal csökkent a külföldi vendégéjszakák száma, sőt 7,2 százalékkal a belföldieké.
Külön gond a zaj- és légszennyezettség értékeinek növekedése, ami bizony nincs jó hatással az idegenforgalomra, de legfőképpen a városban élők, dolgozók egészségét károsítja. Ugyancsak megdöbbentő egy esetleges közúti balesetben részt vevő veszélyes szállítmány sérüléséhez kötött katasztrófahelyzet elhárításának megoldhatatlansága, amit a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozottan és írásban is megerősített.
Miniszter Úr! A tanulmányok egybevetése után továbbra is eltökélten ragaszkodik-e a miniszter úr a Siófok-kelet és Siófok-nyugat lehajtó között az M7-es autópálya díjfizetésének fenntartásához? Milyen forgalom- és biztonságtechnikai eszközökkel kívánja a tárca segíteni a városban élők egészségének megóvását és biztonságos közlekedését? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Támogatja-e ön egy új Sió-híd megépítését a hozzá kapcsolódó tehermentesítő úttal?
Köszönöm. Várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)
(16.30)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir