DR. POLT PÉTER

Full text search

DR. POLT PÉTER
DR. POLT PÉTER legfőbb ügyész: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogy ön említette, 2002 decemberében két iszlám közösség, szervezet tett feljelentést a Magyar Demokratában megjelent cikk miatt az ön által említett személlyel szemben, és a rendőrség még akkor elrendelte a nyomozást.
Ez év szeptemberében valójában a többszöri idézés ellenére először nem jelent meg, majd szeptember közepén megjelent egy idézésre, akkor gyanúsítottként kihallgatták; közösség elleni izgatás bűntettének alapos gyanúja volt az eljárás alapja. Ezt követően tett a rendőrség indítványt - tehát a rendőrség tette az indítványt - nevezett személy elmeorvos szakértői vizsgálatára. Ezt azzal indokolták, hogy az újságokban kifejtett véleménye, illetve a hatóság előtt tanúsított magatartása ezt a vizsgálatot megalapozza.
Az indítványnak, pontosabban az előterjesztésnek tett eleget a VI.-VII. kerületi ügyészség, amely kirendelte szeptember 29-én emlékezetem szerint az elmeorvos szakértőt, időközben azonban a rendőrség az egész ügynek az anyagát átküldte a kerületi ügyészségnek jogi állásfoglalás kialakítása végett. Az ügyészség valamennyi iratot átnézte, majd az 1992-es és 1996-os alkotmánybírósági határozatok alapján a nyomozás megszüntetésére hívta fel a rendőrséget, tekintettel arra, hogy a tárgybeli cselekmény nem bűncselekmény, tehát valóban beletartozik a szólásszabadság keretébe, és nemhogy elmeorvos szakértői vizsgálatnak, de büntetőeljárásnak sincs helye.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir