ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Kérem, foglalja el mindenki a helyét. Köszönöm a türelmüket.
A házbizottság ülésén kompromisszumos megoldás született a probléma áthidalására, amelynek lényege, hogy a Ház elnök asszonya felkéri a ma még kormányon lévő frakciókat arra, hogy ők is tegyék meg javaslataikat a kuratóriumi helyek betöltésére. Ennek fejében a ma még kormányon lévő frakciók, a Fidesz és az MDF frakciója vállalta, hogy részt vesz a mostani szavazásban és a szavazás eredményét is elfogadja.
Most folytatjuk a munkánkat. Következik a határozathozatal.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Agárdi Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnöksége tagjának az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 326 igennel, 3 tartózkodással Agárdi Pétert megválasztotta a kuratórium elnöksége tagjának.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Ambrus Györgyöt a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnöksége tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 331 igennel, 2 tartózkodással Ambrus Györgyöt megválasztotta elnökségi tagnak.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Gellért Kis Gábort a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 325 igennel, 3 nemmel, 4 tartózkodással Gellért Kis Gábort megválasztotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Szente Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 333 igennel, 2 tartózkodással Szente Pétert megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a kuratórium tagjai közül az előterjesztésnek megfelelően elnökhelyettes megválasztására kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Agárdi Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettesévé az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 334 igennel, 3 tartózkodással Agárdi Pétert elnökhelyettessé választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Magyar Televízió Kuratóriumának elnökségéről határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kocsis Andrást a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 335 igennel, 1 nemmel, 2 tartózkodással Kocsis Andrást elnökségi tagnak megválasztotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Gombár Józsefet a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 329 igennel, 5 tartózkodással Gombár Józsefet elnökségi taggá választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Haraszti Miklóst a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 292 igennel, 6 nemmel, 19 tartózkodással Haraszti Miklóst elnökségi taggá választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kozák Mártont a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 329 igennel, 1 nemmel, 5 tartózkodással Kozák Mártont elnökségi taggá választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a kuratórium tagjai közül az előterjesztésnek megfelelően elnökhelyettes megválasztására kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Kocsis Andrást a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökhelyettesévé az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 333 igennel, 2 tartózkodással Kocsis Andrást elnökhelyettessé választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriuma elnökségének tagjairól határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Bíró Sándort a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának az abszolút többség szabályai szerint. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 335 igennel, 3 tartózkodással Bíró Sándort elnökségi taggá választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Halák Lászlót a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 326 igennel, 2 nemmel, 6 tartózkodással Halák Lászlót elnökségi taggá választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Hamburger Mihályt a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjának. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 324 igennel, 2 nemmel, 7 tartózkodással Hamburger Mihályt elnökségi taggá választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Ördögh Szilvesztert a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségi tagjává. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 333 igennel, 6 tartózkodással Ördögh Szilvesztert elnökségi taggá választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a kuratórium tagjai közül az előterjesztésnek megfelelően elnökhelyettes megválasztására kerül sor.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy megválasztja-e Bíró Sándort a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettesévé az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 338 igennel, 1 nemmel, 3 tartózkodással Bíró Sándort elnökhelyettessé választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az egyes közalapítványi kuratóriumok ellenőrző testületek tagjainak, illetve elnökeinek megválasztására kerül sor az elöljáróban ismertetett szabályok szerint.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Marosi Györgyöt a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 216 igennel, 1 nemmel, 123 tartózkodással Marosi Györgyöt az ellenőrző testület tagjává választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Kirschner Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 202 igennel, 2 nemmel, 139 tartózkodással Kirschner Pétert az ellenőrző testület tagjává választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az ellenőrző testületi tagok közül az elnök személyére teszek javaslatot a jelölésnek megfelelően.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Marosi Györgyöt a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete elnökének az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 199 igennel, 1 nemmel, 142 tartózkodással Marosi Györgyöt az ellenőrző testület elnökének megválasztotta.
(17.20)
Tisztelt Országgyűlés! Most a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testületéről határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Fehér Zsuzsát a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 199 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 140 tartózkodás mellett Fehér Zsuzsát az ellenőrző testület tagjává választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Szabó Attilát a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 142 tartózkodás mellett Szabó Attilát a kuratórium ellenőrző testülete tagjává választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az ellenőrző testületi tagok közül elnök személyére teszek javaslatot a jelölésnek megfelelően.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Fehér Zsuzsát a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete elnökévé az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 199 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 142 tartózkodás mellett Fehér Zsuzsát az ellenőrző testület elnökévé választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjairól határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Farkas Istvánt a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává az abszolút többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 197 igen szavazattal, 1 nem ellenében, 142 tartózkodás mellett Farkas Istvánt az ellenőrző testület tagjává választotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Solti Gábort a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete tagjává. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 198 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 141 tartózkodás mellett Solti Gábort az ellenőrző testület tagjává választotta.
Tisztelt Országgyűlés! Most az ellenőrző testületi tagok közül elnök személyére teszek javaslatot a jelölésnek megfelelően.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Farkas Istvánt a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumának ellenőrző testülete elnökévé az egyszerű többség szabályai szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 200 igen szavazattal, 2 nem ellenében, 139 tartózkodás mellett Farkas Istvánt az ellenőrző testület elnökévé megválasztotta.
A megválasztott tagoknak és elnökhelyetteseknek, valamint elnököknek sok sikert kívánok a munkájukhoz. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Jegyzői bejelentés következik.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir