DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön kérdése nagyon érdekes helyzetet próbál megvilágítani. Az MSZP-SZDSZ-kormány '94-98 között hozott egy olyan kormányhatározatot '97-ben, amely elhatározta, hogy hol, milyen ponton és hogyan kell összecsatlakoznia a különböző, egyébként helsinki korridorok megvalósítása érdekében a horvát, szlovén, illetőleg a magyar autópálya-építkezéseknek. Ezért az a figyelemre méltó konferencia, amelyen ön részt vett Letenyén, nyilván ennek az akkori kormány által elhatározott kormányhatározatnak a végrehajtása elősegítése érdekében jött létre, és nem fordítva.
Ugyanezt a munkát, amikor elkezdhette volna az ezt követő, Fidesz vezette kormány, átnyújtottak egy kormányhatározatot mindazoknak, akiket illetett '99-ben, de ténylegesen ezeknek a munkáknak a feltételei - annak ellenére, hogy ilyen konferenciák és a gőzerő ott volt - sajnos nem indultak meg. A szerződést, amit ön említ, aláírhatták volna, semmilyen akadálya nem volt. Nem írták alá, és ezért ezek a munkák nem is indultak el.
Arról szeretném megnyugtatni, hogy a mi kormányunk tiszteli a hatályban levő törvényeket. A hatályban levő törvények - bármennyire is önnek nem tetszik, például a közbeszerzési törvény - egy olyan eljárást írnak elő, amelynek eredményeképpen most már a tervek, a megteremtett finanszírozási feltételek - hiszen ezek nem voltak meg korábban - arra engednek bennünket nagyon határozottan nem következtetni, hanem annak a bejelentésére köteleznek bennünket, hogy el fognak indulni, méghozzá három irányból ezen az útszakaszon az építkezések legkésőbb jövő tavasszal, ha nagyon korán tudjuk a különböző pályázatokat felbontani, akkor már idén ősszel. A három irány: a szlovén és a horvát határátkelési ponttól Letenye felé, ez kettő egyidejűleg; a másik pedig az M7-es, M70-es, amely föntről közelíti, és így tudjuk azt a meglehetősen hosszú késedelmet, amit az előző négy évben szenvedtünk el, nagyjából másfél év alatt behozni. Az összes többi persze rendben van, mert a gőzerő ott lesz, gondolom, mint eddig is, az összes többi ott van, a markológépek dolgoznak; ahogy az önök négy éve alatt a markolásban valóban nem volt hiány (Derültség és szórványos taps a kormánypártok soraiból.), most már a gépek is ott lesznek.
Szeretném elmondani, hogy az az autópálya-építés, amiről ön most beszél, azért is fontos, mert megállapodás jött létre az orosz közlekedési kormányzattal is arról, hogy ezt a folyosót hogyan fogjuk tudni igénybe venni vasúton és közúton egyaránt.
Kérem a képviselő úrtól a válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir