DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Csak az udvariasság mondatja velem, hogy az előbbi figyelemfelhívó mondat Gráf József képviselőtársunktól hangzott el, nem tőlem, tehát nem akarom a dicsőséget magamnak tulajdonítani, de teljesen igaza van.
Amit szeretnék mondani, az tulajdonképpen két dolog. Az egyik - és itt kapcsolódnék a Horváth professzor által elmondott mondatokhoz -, hogy nekem nagy élményben volt részem, amikor az elmúlt héten élőben találkozhattam valakivel, aki személyesen mondta el, hogy ő egy úgynevezett régi típusú, ámde még működő szövetkezet elnöke, egy új típusú szövetkezet tagja, őstermelőként bejelentkezett és családi gazdálkodónak egyaránt bejelentkezett személy. Na már most ő akkor kicsi is meg nagy is egyszerre, és tisztelettel jelentem, hogy nem volt önmagával konfliktusban. Nem érezte azt, hogy ő most valamiféle hátrányban lenne azért, mert, mondjuk, akár néha a szövetkezeti lobbihoz soroltatik, hiszen azért jelentkezett be ennyiféleképpen ebbe az ágazatba, ebbe a szakmába, hogy ahol egy pici előny mutatkozik, arra éppen az akkori útlevele szerint rámozdul.
Sajnos, ilyen skizofrén életünk van, tehát ez a családi vállalkozó, amit önök itt állandóan mondogatnak, azért nem egy egynemű valami, hanem nagyon is szerves része a mai magyar mezőgazdaságnak, és kellő figyelem övezi az ő tevékenységüket.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir