DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár urat arra kérném, ha ezt a pontot elolvassa: én igazából a Nemzeti Földalapnál azt mondtam, nem kell módosítani, mert a régit még nem is próbáltuk ki, tehát menjen a régi. De ha már önök mindenáron el akarják fogadni, akkor mint a Házban ülő képviselő, szeretném, ha azok a pontosítások átmennének, ami bizony nehézkessé teszi, és bizony egyszer majd ott lesz, hogy én is ebben a Házban ültem, és nem szeretném, ha azt mondanák, nem vettem a fáradságot ahhoz, hogy elolvassam. Tehát elsősorban nem tartom módosításra érdemesnek és fontosnak a régi törvényt, de ha már önök mindenáron módosítják, akkor ilyen ne menjen be, és ez a módosítás következő.
Én erre semmiféle nyelvészi meg egyéb véleményt nem kérek, de teljesen fölöslegesnek tartom az ilyen jellegű megfogalmazást. Bocsánat a megjegyzésért, de valaki leült, írt egy szöveget, jó lesz ez így, betesszük, és így ment tovább. Ha önök ezt most elolvassák - itt egyetlenegy szakaszról van szó -, akkor rájönnek, hogy ez teljesen így van. Ugyan a bizottsági ülésen próbálták megmagyarázni: azért elsősorban az egyéni mezőgazdasági termelők érdekképviseletét ellátó országos érdek-képviseleti szerv, mert minden érdek-képviseleti szerv még mást is ellát. Ugyan, képviselőtársaim! Így mindent agyon kéne ragozni. Azt gondolom, hogy egy tagját az egyéni mezőgazdasági termelők érdekképviseletének, és nem kell az "elsősorban". Ez törvény, ez nem mese, nem fogalmazvány, tisztelt képviselőtársaim: törvény. Röviden, egyszerűen, értelmesen kell megírni. Azt gondolom, mind a két helyen fölösleges az "elsősorban".
A másik pedig: "egy tagját pedig a Magyar Agrárkamara". Ne vicceljünk már! Törvényben: "pedig"! Mit akarunk még itt fokozni, mit akarunk ragozni? Egy tagját a Magyar Agrárkamara. Kinek mit akarunk mondani, hogy "pedig"? Teljesen fölösleges!
Arra kérem államtitkár urat és az előterjesztő képviselőjét is, hogy gondolják meg: nem lényeges módosítások, igazából a törvény szellemén semmit nem változtat, csak mégis amikor az ember elolvassa, jobb érzéssel olvassa, hogy bizony ezek a pontatlanságok ne legyenek benne.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir