DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Pap János képviselőtársam, nevéhez híven, eléggé Janus-arcú módon értékeli a tevékenységemet: amikor neki tetsző véleményt formálok, akkor okos, derék férfi, amikor nem, akkor a dolgokat meg sem értő valaki vagyok. Azért egy kis önvizsgálatot javasolok e tekintetben.
Egyébként pedig a 8. pontban megfogalmazott indítvány vonatkozásában továbbra is teljes egyetértésemről tudom biztosítani, hiszen ha valami rosszul lett leírva, ha azt le lehet írni egyszerűbben, szebben, érthetőbben, akkor írjuk le úgy, ráadásul azt a fajta, hogy mondjam, érvrendszert is tulajdonképpen megrengeti, amit mindeddig folyamatosan mondogattak; nevesen, azt fog csinálni ez a Nemzeti Földalap, amit akar, ellentmondás van a földbirtok-politikai irányelvek és törvény között. Azt gondolom, hogy ez itt pontosan elrendezi ezt, ezért tehát helyénvaló, ha támogatják.
Ami pedig az önkormányzatok dolgát illeti, gondolom, hogy az Óbuda-Békásmegyer önkormányzat is örülne az ingyen területeknek, de nem is arról van szó, hogy most ezt vizsgáljuk. Más filozófia szerint működik ez a Földalap, mint az önöké. Önök még a kritikában sem képesek figyelmen kívül hagyni azt, amit maguk akartak volna: osztani azoknak, akik éppen tetszetősek. Ez a Nemzeti Földalap nem ilyen céllal kíván működni, ennek megfelelően, bár lehetőség lesz használati jogokat szerezni, teljesen nyilvánvaló, hiszen mind a birtokpolitikai irányelvek, mind a földalapra vonatkozó törvényben felsorolt ügyek ezt lehetővé teszik, ezt meg fogják oldani, de nem kívánunk ingyen osztogatni, nem szeretnénk ebből rendszert csinálni.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir