DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Éppen az ajánlás 2. és 3. pontja fölött vitatkozunk, hiszen a 2. pontban törölni rendeli az állattenyésztő telepeket Pap János képviselőtársam. Számtalan érv hangzott el, én egyre szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét, a magyar agrártörténetre és arra, ami ebből következik a jövőre nézvést is.
Igazából a mezőgazdasági tevékenységnek és az állattenyésztésnek nem a falu, hanem a falu határa, a tanyák és a majorok voltak a terepei, és azt gondolom, hogy ha ebbe a gondolatba helyezik bele ezt a javaslatot, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy nincs értelme Pap János úr javaslatát elfogadni.
A másik megjegyzésem a 3. ponthoz szól. Úgy állítja be Pap képviselőtársam, mintha ennek az elfogadásával megvédené a magyar erdőt. Egyrészt szeretném jelezni, hogy ha ezt elfogadná is a Ház, amit egyébként kétlek, akkor is marad az a törvény értelmében, hogy az erdő, kivéve természetesen a védett és védelemre tervezett részeit, az állami földalapba kerül be.
A másik az, hogy folyamatosan azzal riogat, hogy a Nemzeti Földalap majd valahogy eladja az állami erdőt. Szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét, hogy egyetlenegy előterjesztés sem szól arra nézvést, hogy az erdőtörvényt vagy a privatizációs törvényt módosítsa, és ezekben az állami tulajdonú erdő eladása tilalmas. Azt gondolom, hogy ez a gondolat, miszerint ennek ellenére el lehet adni az erdőt, legfeljebb olyan fejekben fordulhat meg, akik a jogszabályokat csak felesleges olyan valamiknek tekintik, amelyeket szabadon át lehet hágni politikai utasításra. A Nemzeti Földalap nem ilyen. A Magyar Szocialista Párt kormánya jogállam kormánya, ennek megfelelően betartja ezeket a szabályokat, és nem értékesíti a nem értékesíthető állami erdőt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)
(10.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir