HERBÁLY IMRE

Full text search

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Annyiban csatlakozom Pap János képviselő úr felszólalásához, hogy az 5. ajánlási pontban én is érintett vagyok, többedmagammal abban, hogy a földbirtok-politikai irányelvek első részében felsorolt - szerintünk nem fontossági sorrendben felsorolt - irányelveket más csoportosításban fogadja el az előterjesztő és azután a parlament.
Úgy gondoljuk, hogy az irányelvek első két pontját helyben lehet hagyni, hiszen ezzel részben megnyugtatjuk a földhasználókat - szerintünk a földbirtokos is földhasználó -, illetve a családi gazdaságokat, a családi gazdaságoknak prioritást adó politikai irányultságot. De azután fontos ennek az országnak a biztonsága is, és ebben a biztonságban a környezet, a mezőgazdaság, a természetvédelem, a környezetvédelem, a területfejlesztés és a vízgazdálkodás összhangja is nagyon fontos.
Én elsősorban a vízgazdálkodás miatt tartom fontosnak a sorrend ilyeténképpen való elfogadását, hiszen azon a vidéken, ahol én élek, állandósult az árvízveszély. Nagyon fontos, hogy mind az árvízvédelmi, mind a belvízvédelmi beruházásokat, fejlesztéseket az állam zavartalanul meg tudja valósítani, és ehhez nagyon fontos, hogy a Nemzeti Földalap, a fölbirtok-politika teremtsen olyan helyzetet, hogy erre rendelkezésre álljanak a területek. Ha ezt a sorrendet így fogadjuk el, akkor könnyebb helyzetben van az állam a földbirtok-politika vonatkozásában.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir