DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy alapozunk most már elég régóta, csak szerencsés volna, hogy azt az alapot, amit leraktunk, nem szednénk ki újra. Egyébként ha ez egy fontos alap ön szerint, képviselő úr, szerintem fontos alap, akkor még egyszer mondom, még egyszer kérem önt, hogy nézze meg pontosan, gondosan, hogy miről szól itt ez a néhány pont. Ha ez alap, akkor ez a ház, amit erre építünk, nem sokáig fog állni.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én a következőre kérem önt; természetesen, mint országgyűlési képviselő, módomban áll és lehetőségem van arra, hogy írásbeli kérdést vagy interpellációt intézzek önhöz. Ha ön nem válaszol nekem, akkor nyilvánvalóan megteszem, nem kell most, lehet a szavazás előtt, de szeretném megkérdezni, hogy néhány dologról mit kell gondolnunk, ami itt szerepel.
A földhasználók helyzetének stabilizálása, fejlődésük elősegítése: miért nem azt írják, amire gondolnak? A múltkori általános vitánál kiderült, hogy ők nem mások, mint a termőföldről szóló törvény 6. pontban szereplők, ők a haszonbérlők, feles bérlők, részes művelők. Akkor tessék őket ideírni! Ez félrevezető, mert földhasználó a családi gazda is. Akkor írjuk oda azt, hogy kire gondolunk!
Racionális földtulajdonosi és bérleti rendszer kialakulásának elősegítése: valaki mondja már meg, hogy merrefelé haladunk! Rábízzuk a piacra, rábízzuk a gazdaságra, hogy mi fog kialakulni - de mi a racionális? Önök egy jelzőt tettek elé. Tessék megmondani, hogy mi a racionális!
Földbérlet-koncentráció versenyképességhez igazodó fenntartása: mi ez? Tessék megmondani, hogy mi ez, mert nem lehet érteni! Minőségi földcserék lebonyolításának megalapozása: mi ez? Most nem földcseréről van szó? Nem arról van szó, hogy ha valakinek egy gyengébb minőségű földje van, nem tud rajta termeszteni, akkor kicseréljük, lecseréljük, adunk neki olyan földet, amin tud termeszteni, ezt kivonjuk a termesztésből, erdőtelepítésre és egyébre visszük? De akkor ez nem minőségi földcsere, tisztelt képviselőtársaim. Ez földcsere, mert ebben a jó minőségű és a gyenge minőségű is benne van. A "minőségű" másként szokott előjönni.
Megkérdezem önöktől, tisztelt képviselőtársaim, hogy az m) és az i) pont milyen viszonyban van egymással. Szerintem a kettő szinte ugyanazt takarja, csak valaki elfelejtette, hogy egyszer már leírta. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir