DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársak! A földhasználó kérdéskörében szeretném, ha az elkövetkező időszakban egyértelműen használnánk ezt a fogalmat. A mi értelmezésünk szerint mindenki földhasználó, aki jelenleg a földet műveli. Ebből adódóan az a családi gazdálkodó, aki ma földet bérel, ugyanúgy földhasználó, mint annak a társas vállalkozásnak a magyar személyisége, aki szintén földet művel.
Tehát fontos számunkra - és én azt hiszem, a köz számára - annak az egyértelmű megvilágítása, hogy ez nem választ el. Magyarországon minden magyar állampolgárra vonatkozik, vagyis mi azt mondjuk, hogy a földhasználó az, aki most használja. Miért tartom fontosnak? Az előző földtörvény ebben is diszkriminatív volt, hiszen a földhasználótól akart elvenni egy kisebbség számára. Vagyis 60-70 ezer embert földönfutóvá teszünk azért, hogy 20-30 ezer családnak legyen? Nem, mi azt mondjuk, hogy a családoknak ugyanúgy megvan az elsőbbségük, megvan a joguk, és nagyon szeretném, ha ezt nem magyaráznák félre, mert bárhol járunk, az emberek megértik. És akkor megkérdezik, hogy miért másképp magyarázzák. Én mindig azt kérdezem: ki magyarázza önöknek másképp?
Tehát, kérem szépen, ez a földtörvénytervezet a föld jelenlegi használóit részesíti előnyben, legyen az családi gazdálkodó vagy társas vállalkozó magyar személyiségű tagja.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir