DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselőtársam most valóban úgy viselkedett, mint a jó sportoló: az utolsó dobással mindent túldobott. (Derültség a kormánypártok soraiban. - Dr. Homoki János: Kérdeztem, válaszolj!) Egyszerűen nem találok szavakat, képviselő úr (Dr. Homoki János közbeszólására a kormánypártok soraiból: Ne kiabálj már!), hogy ön honnan szedte ezeket az adatokat - a tények teljes mértékben eltérnek ezektől. (Dr. Homoki János: Rendőrtisztek mondták!) Hát, képviselő úr, nem tudom, milyen rendőrtisztek az ön barátai - ha az ön barátai! (Dr. Homoki János közbeszólására az MSZP soraiból: Hallgass!)
Tisztelt Képviselő Úr! Volt egy országos rendőr-főkapitányi intézkedés 40/1994. szám alatt, amelynek a célja az volt, hogy a műszakilag-gazdaságilag amortizálódott közúti gépjárművek kivonásával költségmegtakarítást érjen el. Az intézkedés nyomán 325 darab gépjármű került kivonásra és... (Dr. Homoki János: No ugye!) No ugye, bizony, bizony! (Derültség a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások.) No ugye, szerintem is ki kell vonni a forgalomból a 250-320 ezer kilométert futott gépjárműveket, mert azt hiszem, azokkal már tényleg nem lehet utolérni a bűnözőt, tisztelt képviselőtársam! (Közbeszólások.)
(16.00)
Egyszer ön azért szólal fel, mert - adott esetben - mennyire leromlott a rendőrség gépjárműparkja, utána pedig azért interpellál (Dr. Homoki János: A korrupció miatt!), mert kivonja a rendőrség a 250 - kötőjel - 320 ezer (Derültség az MSZP padsoraiban.) kilométert futott gépjárműveket, képviselő úr.
A független szakértők által dokumentált, ön által is megnézhető - ezek szerint a rendőrbarátai ezt nem nézték meg - dokumentumok kikiáltási árat tartalmaznak. Ez 100 és 360 ezer forint között mozgott. Tisztelt képviselő úr, mindig nyílt eljárás alapján történt ezek értékesítése, licitmódszert alkalmazva. Egész pontos számot mondok: 184 darab volt, ami központilag került értékesítésre, 141 darabot pedig a megyei rendőr-főkapitányságok értékesítettek. (Dr. Homoki János: Kinek kerültek átadásra?) - A szegény rendőröknek kerültek átadásra, tisztelt képviselő úr. (Dr. Homoki János: Hol volt meghirdetve? - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: A Közbeszerzési Értesítőben. - Egy hang ugyanonnan: A kisgazdaújságban!) Amit ön pedig aztán (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) az ITT- és a Grundig-tévékkel kapcsolatban összehordott, természetesen egyszerűen felháborító!
Annyi igaza van, hogy rendőrségi nagycsaládosok részére (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) - hangsúlyozni szeretném: nagycsaládos rendőrök részére - szponzorok és társadalmi szervezetek adományoztak kisebb háztartási gépeket; nem a Belügyminisztérium, nem a rendőrség (Az elnök ismét jelzi az időkeret leteltét.) - szponzorok, társadalmi szervezetek. És még abban is tévedett, hogy minderre nem a forradalom évfordulóján került sor. (Az elnök folyamatosan csenget. - Dr. Homoki János: Vonja meg a szót, elnök úr! - Gyimóthy Géza: Két perc!)
Összegzésként tehát: a gépkocsiárverés és a szponzorok által nyújtott segítség nem azonos az ön által említett, korrupciót sejtető pénzszóró tevékenységgel. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Gyimóthy Géza: Plusz két perc!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir