DR. MAGYAR BÁLINT

Full text search

DR. MAGYAR BÁLINT
DR. MAGYAR BÁLINT művelődési és közoktatási miniszter: Tisztelt Képviselő Asszony! Ami az elsőgenerációs értelmiségiek arányát illeti, az arány egy ilyen bővülés mellett azt jelenti, hogy tízezrével többen jutnak be elsőgenerációs értelmiségi gyerekek a mai felsőoktatásba, mint korábban bejutottak.
Nincs olyan felsőoktatási rendszer a világon, ahol ne lennének elit szakok, elit egyetemek - ezt mindenki tudja. Amikor az Amerikai Egyesült Államokban az adott népességnek körülbelül 40-50 százaléka felsőoktatásban tanul, mégsem Harvard-szintű egyetemeken tanulnak ezek a diákok.
Ezzel együtt ez egy nagyon nagy teljesítmény, hogy ezek a gyerekek ehhez hozzájutnak, és miközben általában az esélyegyenlőtlenségről szoktak beszélni, akkor ez a nagy fejlődés egy olyan időszakban valósult meg, amikor az 1990-es évek első felében lezajló gazdasági válság nyomán a társadalmi különbségek jelentősen nőttek, az iskolarendszer ennek a gazdasági válságnak az ellenében teremtette meg ezt a lehetőséget.
Egyébként a kormányzat megpróbál mindent megteremteni, hogy a határon túli fiataljaink (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - illetve nem csak fiataljaink - helyzetét javítsa. Még egyszer hangsúlyoznám, utána fogok nézni ennek a helyzetnek.
Köszönöm. (Taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir