KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem lehet kétséges, hogy a Fidesz képviselőjének mai megszólalása egy rosszul megkomponált mű második tétele. Az elsőt tegnap játszotta el frakcióvezető úr, meglehetősen alacsony színvonalon. A folytatás majd délután következik. (Deutsch Tamás: Így van!)
Sajnálattal kell megállapítanom, hogy ártott a Fidesz fiatalos lendületének az elmúlt évben kötött KDNP-MDF koalíció. Hiszen a mű komponálása során a forrásanyag - saját ötlet híján - egy olyan bulvárcikksorozat volt, amely dokumentumokkal, hiteles nyilatkozatokkal alá nem támasztott szalagcímekkel próbálja növelni olvasóközönségének számát, amely nem tartja szükségesnek helyt adni a helyreigazításoknak. Ezen túl a Fidesz számára az is sajnálatos lehet - közeledve a választásokhoz -, hogy ugyanebben a témában mind a sajtóban, mind az interpellációs kérdésben az MDNP megelőzte a Fideszt.
Egy kormányzati szerepre törekvő párt képviselőjétől különösen elvárható az, hogy ilyen és ehhez hasonló kérdéseket alapos elemzés és tanulmányozás után vessen fel a parlament falai között. (Dr. Dobos Krisztina közbeszólása.) Elvárható lenne, hogy mielőtt megszólal, elemezze az akkori, de továbbmegyek, még korábbi szabályozási környezetet és ezek hatását. Elvárható lenne, hogy mielőtt megszólal, elemezze az akkori sportegészségügyi ellátás szervezeti és működési anomáliáit. Gondolok arra, hogy például egészségügyi intézményként az akkori Szociális és Egészségügyi Minisztérium volt a felügyelő; sporttal kapcsolatos feladatok tekintetében a sportfőhatósághoz tartozott az ügy. Elvárható lenne, hogy mielőtt megszólal, elemezze azt a rendezetlen helyzetet, amelyet jól jellemzett például az akkori ÁISH doppingellenes erőlködése és az ezzel egyidejűleg kitapintható ködösítése. Elvárható lenne, hogy mielőtt megszólal, tegyen kísérletet - ha már van ilyen szándéka - az igazi, valódi felelős megtalálására.
Nem lehet kétséges senki számára, hogy a Fidesz képviselőjének nehezére esett elvégezni mindazt, amit az imént felsoroltam. A könnyebb utat választotta, nem zavartatva magát semmitől; egy cél vezérelte: kikiáltani a felelőst. És ha nem érte el a célját a Fidesz megnevezett miniszterjelöltje - egyébként az Orvosi Kamara elnöke - akkor most más módon tesznek újabb kísérletet.
A Fidesznek nem lehet... (Lányi Zsolt: Igaz vagy nem igaz? - Zaj.) nem lehet sok tapasztalata a nyolcvanas évekből. (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Nem arról beszél! Nem válaszol!) A partnerük történelmi tapasztalatából inkább tanulniuk kellene, semmint a rossz emlékű történelmi tapasztalatot Fidesz-gyakorlattá tenni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban. - Deutsch Tamás: Olvastad-e a jegyzőkönyvet, azt kérdeztem! - Vagy lehet, hogy te is ott voltál! - Zaj.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir