DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Közismert, hogy a Független Kisgazdapárt és a kormányzat, azon belül a miniszterelnök úr és a koalíciós miniszterelnök-helyettes úr, Kuncze Gábor megítélése között szöges ellentét van, hiszen mi azt állítjuk, hogy a gazdaság összeomlófélben van, a kormány pedig a siker propagandájától harsog - ahogy azt tegnap a miniszterelnök úrtól hallhattuk -, ma pedig az első körben Kuncze Gábor egyenesen periszkópot ajánlott annak, aki nem ugyanígy látja a tényeket. Nos, én úgy gondolom, ez elfogadható is lenne, hiszen van egy állítás az ellenzéki oldalon, van egy tagadás a kormányzati oldalon, kiegyenlítetteknek látszanak az erőviszonyok. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból.)
Sajnos azonban a ma reggeli Nap-kelte műsora gyökeres változást hozott ebben a megítélésben, mert a reggeli adásban Kuncze Gábor miniszterelnök-helyettes úr párttársa, Lotz Károly miniszter úr arra hivatkozott, hogy az autópályadíjak tekintetében azért van az ő akarata ellenére kialakított rendkívül magas autópályadíj-rendszer, mert nem tudta a kormányzattal szemben érvényesíteni az álláspontját, a kormányzat ugyanis az ő helyzetében egy kényszerhelyzetet teremtett, mert különben összeomlott volna - mondta Lotz Károly miniszter úr, nem én - az egészségügy is, és összeomlott volna a közbiztonság is, tehát Kuncze Gábor tárcája is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.)
Kérdezem ezek után, hogy van-e külön programja a miniszterelnök úrnak és külön programja a kormánynak. (Az elnök a csengő ismételt megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir