ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 4., 5., 6., 31. pontjában és a kiegészítő ajánlás 2. és 4. pontjában lévő javaslatok elfogadását. A kiegészítő ajánlás 6. pontjában szereplő módosító javaslatot pedig magában foglalja a kormány által támogatott, a kiegészítő ajánlás 7. pontjában szereplő indítvány. A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 280 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk. Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy néhai K. Csontos Miklós képviselő úr módosító javaslatait Bánk Attila a sajátjaként előterjesztette. Ezekről a szövegpontosítást kezdeményező indítványokról a bizottsági támogatottság szerinti csoportosításban határoz az Országgyűlés.
Az ajánlás 1. pontjában dr. Bánk Attila a törvény 3. § (3) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a polgári szolgálatra jogosult a polgári szolgálati kötelezettségét érintő adatainak megváltozását három napon belül jelentse be. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 34 igen szavazattal, 231 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Donáth László a törvényjavaslat 3. §-a (4) bekezdésében a munkaügyi központ által szervezett oktatás idejét legfeljebb összesen 8 órában kívánja megállapítani. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 13 igen szavazattal, 253 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában a honvédelmi bizottság azt javasolja, hogy a polgári szolgálatot tűz- és polgári védelmi, katasztrófaelhárítási munkavégzéssel is lehessen teljesíteni. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 86 igen szavazattal, 184 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. és 52. pontjaiban Bánk Attila a törvényjavaslat 7. § (1) bekezdése, valamint 57. § (4) bekezdéseiben nyelvtani szövegmódosításokat kezdeményez. Nem kapták meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 32 igen szavazattal, 237 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 12. pontjában Bánk Attila a törvényjavaslat 9. § (2) bekezdésében javasolt kisebb szövegváltoztatásokat. A honvédelmi bizottság támogatja, a foglalkoztatási bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 118 igen szavazattal, 145 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
(19.00)
Az ajánlás 15., 16., 17., 20., 23., 27., 48., 49. és 51. pontjaiban Bánk Attila a törvényjavaslat szövegében kisebb szövegmódosításokat indítványoz. A javaslatokat egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 33 igen szavazattal, 235 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 33. és 34. pontjaiban a honvédelmi bizottság a törvényjavaslat 30. § (3) és (4) bekezdéseinek módosítását kezdeményezi. Lényege: a polgári szolgálatot teljesítő a foglalkoztatótól a törvényben meghatározottakon túl egyéb juttatást nem kaphat, és ezzel kapcsolatban a javaslat szankciókat is megfogalmaz. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 102 igen szavazattal, 170 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 39. pontjában Bánk Attila a törvényjavaslat 33. § (3) bekezdésében a polgári szolgálatot teljesítők költségtérítésének megállapítására vonatkozó szabályok megváltoztatását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal, 230 nem szavazattal, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 10. és 11. pontjaiban Donáth László a törvényjavaslat 34. § (2) és (4) bekezdéseiben azt javasolja, hogy a szolgálat megkezdése utáni utazási költségeket, valamint a havibérlet árát is a munkaügyi központ térítse meg. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés 24 igen szavazattal, 239 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 41. pontjában Bánk Attila a törvényjavaslat 38. § (3) bekezdésében az értelmező rendelkezés egy részének elhagyását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 237 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 12. pontjában Donáth László a törvényjavaslat 41. §-ában az igazolatlanul elmulasztott szolgálat teljesítésére vonatkozó fegyelmi büntetés mértékét csökkenteni kívánja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 237 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 45. pontjában Bánk Attila a törvényjavaslat 44. § (3) bekezdésében annak külön kimondását kezdeményezi, hogy a fegyelmi eljárás során a polgári szolgálatot teljesítő az ügyben keletkezett iratokra észrevételt is tehessen. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 236 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 54. és 55. pontjai a honvédelmi bizottság által benyújtott, egymással összefüggő indítványokat tartalmaznak a törvényjavaslat 59. § (1) és (2) bekezdéseinek módosítására. A javaslat második elemére alternatív megoldást kínál Donáth László a kiegészítő ajánlás 13. pontjában. Az 59. § ezen rendelkezései a törvény hatálybalépésével kapcsolatos szabályokat tartalmazzák. Először a honvédelmi bizottság javaslatait teszem fel szavazásra az ajánlás 54. és 55. pontjai szerint. Ebben azt kezdeményezi, hogy a törvényjavaslat valamennyi rendelkezését alkalmazni kell a már polgári szolgálatot teljesítőkre is. A foglalkoztatási bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal, 148 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Donáth László indítványáról határozunk a kiegészítő ajánlás 13. pontja szerint. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 232 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 14., 15., 16. és 17. pontjaiban Donáth László a törvényjavaslat 60. §-át a polgári szolgálat teljesítésének engedélyezése iránti kérelemre vonatkozó szabályokat kívánja kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Köszönöm. Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 10 igen szavazattal, 260 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatokról, amelyekről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Elnézést kérek, Karl képviselő úr szólásra jelentkezik, vagy véletlenül jelent meg a neve a monitoron? (Dr. Karl Imre: Véletlenül.) Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Ilyen jelzés nem érkezett; a zárószavazásra későbbi ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir