ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a mezőgazdasági termelők adózási feltételeit meghatározó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/3863. számon, az előzetes egységes javaslatot T/3863/19. számon kapták kézhez. A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, és erről az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített T/3863/22. számon.
Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e szóban kiegészíteni a módosítást. (Dr. Hack Péter nemet int.) Jelezte, hogy nem kívánja.
A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmaznunk. A záróvita két szakaszból áll. Kérdezem önöket, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. számú pontjában szereplő módosító javaslathoz, amely a hatályba léptető rendelkezések módosítását kezdeményezi. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát lezárom.
Kérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni a vita második szakaszában az ajánlás 2. számú pontja szerint, amely a kompenzációs felár mértékének módosítását javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát és a záróvita egészét ezúton lezárom.
Kérdezem Akar László államtitkár urat, hogy kíván-e valamit elmondani. (Akar László nemet int. ) Semmit nem kíván elmondani.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1. számú pontjában szereplő módosító javaslatot. Az alkotmányügyi bizottság támogatta. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 237 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 2. számú pontjában szereplő módosító javaslatot, amelyet az alkotmányügyi bizottság támogatott. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 237 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a módosító javaslatot elfogadta.
Most a törvényjavaslat egészéről határozunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a mezőgazdasági termelők adózási feltételeit meghatározó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az imént módosított szöveg szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 236 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.
Kérdezem a képviselőcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. Megadom a szót Gyimóthy Géza úrnak, Független Kisgazdapárt. (Derültség. - Zaj.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir