AKAR LÁSZLÓ

Full text search

AKAR LÁSZLÓ
AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valószínűleg képviselő úr nem volt itt ma a napirend előtti eszmecserén, amikor szintén belebonyolódtunk ezekbe a kérdésekbe, és ott az a kvázi egyezség született a két oldal között, hogy talán jó lenne, ha a gazdasági bizottság napirendre tűzné ezt az egész kérdést viszonylag rövid időn belül; tudniillik ezeknek az ügyeknek a bonyolultsága olyan, hogy nem nagyon lehet ezekben a kétperces, egyperces, ötperces keretekben rendesen végigtárgyalni, hanem ehhez azért egy kicsit több időre van szükség.
Szeretném frakcióvezető urat emlékeztetni arra, hogy itt egy eszköz-visszavásárlási garanciának a beváltásáról van szó - erről egyszer, talán az ülésszak kezdetén napirend előtt külön szóltam is -, ami az eredeti privatizációs szerződésben szerepel, és ami arra ad egyfajta lehetőséget a Budapest Banknak, hogy bizonyos eszközöket azon a nettó értéken, ahogy a privatizáláskor a könyveiben szerepelt, visszaadjon, eladjon az államnak. Innentől kezdve a kérdés az, hogy az állam ezeket az eszközöket valóban tudja-e olyan értéken értékesíteni, eladni, mint ahogy a valamikori könyvekben szerepelt, vagy nem tudja. Ha tudja, akkor ebből az egész tranzakcióból nincs veszteség, ha nem tudja, akkor ebből az egész tranzakcióból van veszteség. Nyilvánvaló, hogy a Polgári Bank esetében világosan látszik, hogy ott van veszteség; a másik ügy esetében még nem tudjuk, hiszen ez majd az egész folyamatnak a végén fog kiderülni.
Végső soron az egész ügyet úgy kell megítélnünk, hogy igen, a szerződés bizonyos pontjai szerint nekünk kell többletkifizetéseket a visszavásárlás kapcsán teljesíteni; de az is igaz, hogy még van bizonyos részvénycsomag, amit majd meg fognak tőlünk venni, szintén a szerződés szerint. Tehát továbbra is azt állítjuk, hogy a teljes tranzakció végkifejlete ezért nem nulla lesz, hanem egy pozitív szám lesz, és ezzel szeretném frakcióvezető urat megnyugtatni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir