DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy Bauer képviselő úr nagyon világosan, tiszta logikával magyarázta el a kormánypártok álláspontját.
Egyetlenegy kérdéshez szeretnék hozzászólni, amit Szájer képviselő úr is érintett, mely szerint a Fidesz továbbra is egyetért az igazságszolgáltatási tanáccsal, illetve a négyszintű bíráskodással, csak még nincsenek meg a feltételek. (Dr. Szájer József: Rossz a törvény, amit beterjesztettek.)
Az alkotmánymódosítás vitájában többször elhangzott az, hogy amennyiben júniusban megszavazta volna a parlament az alkotmánykoncepciót, akkor nagy valószínűséggel ebben az időszakban lehetne már olyan alkotmányszöveg, amiről népszavazást lehetne kiírni.
Felhívnám a figyelmet, hogy ebben az alkotmánykoncepcióban az szerepelt, hogy a parlament felhatalmazza önmagát, hogy kétharmados törvénnyel határozza meg a bírósági szinteket. Tehát, ha ezt elfogadta volna a parlament, akkor meglenne a lehetősége annak, hogy ezt az igazságszolgáltatási reformot beterjessze a kormány. Éppen ezért mi azt a kompromisszumos javaslatot tettük, hogy az igazságszolgáltatási tanácsot kivettük az alkotmánymódosításból, hogy a koncepciónak teljesen megfelelő szöveget teszünk be az alkotmánymódosítási javaslatba. Hogy az ellenzéki pártokban nem volt meg az elemi konstruktivitás, kompromisszumkészség, ez mutatta igazán, hogy ezt a kompromisszumos javaslatunkat is elutasították. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir