DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által felvetett gondok valóban a mindennapi élethez tartoznak, és az Állatorvosi Kamara működését nagymértékben nehezítik.
Az elmúlt évben a működés megkezdésére mintegy húszmillió forintot adott a minisztérium, ebben az évben az átvállalt állami feladatok ellátására egy hasonló nagyságrendű összeg áll rendelkezésre.
A végleges megoldást nem is ez a költségvetési csöpögtetés jelentené ennek a szervezetnek, hanem az ön által is felvetett... - a Pharmavet Kft.-nek valamiféle birtoklása.
Az államháztartási törvény 109/A §-ának (2) bekezdése azt mondja ki, hogy amennyiben a vagyon kezelőjének vételi szándéka van, ezt a vagyont csak pályázat, árverés, tőzsdei értékesítésre adott megbízás útján lehet a pénzügyminiszter jóváhagyásával értékesíteni. Elvileg lehetséges a vagyonkezelői jog átadása is, de ennek valamiféle ellentételezéssel kell párosulnia.
Mindezek ellenére az ön által felvetett megoldási javaslatot nemcsak hogy megfontolandónak tartjuk, hanem járhatónak is, ennek érdekében a Pénzügyminisztérium és az állami privatizációt felügyelő tárca nélküli miniszter asszonnyal a kapcsolatot felvettük, a tárgyalások folynak, s azt a jogi lehetőséget keressük, ami, úgy gondolom, hogy mindnyájunk számára megnyugtató lesz, és senki nem fog ebben a Házban azt követően valamelyik tárcához olyan jellegű interpellációt benyújtani, hogy: kérem szépen, itt megint "lenyúlták" az állami vagyont. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir