ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): A környezetvédelmi bizottság kivételes és sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a holtágak megóvásával, hasznosításával és rehabilitációjával kapcsolatos feladatokról szóló országgyűlési határozati javaslatát H/3624. számon. Kérdezem a környezetvédelmi bizottság alelnökeit, illetőleg jelen levő tagjait, hogy kívánják-e a kivételes eljárást szóban indokolni. (Nem jelentkezik senki.) Jelzés nem érkezett, indokolni nem kívánják.
Újra felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály értelmében a kivételes eljárásban történő tárgyaláshoz a jelen levő országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges. Ennek értelmében kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 219 igen szavazattal, 46 ellenében, 3 tartózkodással az előterjesztést kivételes eljárásban tárgyalja.
Az országgyűlési határozati javaslat vitájának lefolytatására a mezőgazdasági bizottságot jelölöm ki.
Az előterjesztő kérte a kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalást is. A Házszabály értelmében a sürgős tárgyalásbavételhez is a jelen levő országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges. Ennek ismeretében kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a kivételes eljárásba vett előterjesztés sürgős tárgyalásával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 230 igen szavazattal, 37 ellenében, 7 tartózkodással a kivételes eljárásba vett előterjesztést sürgősséggel tárgyalja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir