DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Örömmel látom, hogy államtitkár úr fog válaszolni a miniszter úr helyett - megszoktuk már ebben a témában egymást. Nem ez az első felszólalásom ebben a témakörben.
A felsőoktatási intézmények által külföldről behozott és vámmentesnek nyilvánított, tudományos célokra használt műszerek és készülékek visszamenőleges megvámolása és ezzel összefüggésben áfakötelessé tétele ügyében nem először fordulok önhöz. Legutóbb március 11-én fordultam önhöz, és akkor ön szó szerint a következőket mondta a kérdésemre: "A Pénzügyminisztérium felkérte a VPOP-t - vagyis a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságát -, intézkedjék az utólagos ellenőrzés során kiszabott vámterhek azonnali végrehajtásának felfüggesztéséről, és biztosítsa, hogy a fizetési kötelezettség jogszerűségének eldöntéséhez minden esetben kerüljön sor a vámtörvényben előírt feltételek meglétének vizsgálatára, különös tekintettel a vámmentesen vámkezelt készülékek és műszerek felhasználási céljának gyakorlati teljesülésére."
Azt is mondta államtitkár úr ugyanezen alkalomból, hogy ön úgy tudja, hogy a VPOP egy ennek megfelelő tartalmú utasítást adott az illetékes vámhivataloknak. Ezt a választ megelégedéssel hallgattam, és azt hittem, hogy a lovagiasság szabályai szerint az ügy ezzel el van intézve, és a VPOP végre békén hagyja az egyetemeket és a főiskolákat.
A gyakorlati tapasztalatok ezen állításoknak ellentmondani látszanak. Ezért is vagyok kénytelen interpellálni ebben az ügyben a pénzügyminiszter úrhoz. Kérem az államtitkár urat, válaszoljon nekem, miért más a gyakorlat, mint amit ön annak idején nekem elmondott, miért nem hagyja már végre békén a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az egyetemeket és a főiskolákat. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir