DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Az ön által hivatkozott bejelentés adatai alapján nem lehetett állást foglalni a nyomozás megtagadása, illetve annak elrendelése tárgyában, ezért az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya 1997. január 7-én feljelentés-kiegészítést rendelt el. A feljelentés-kiegészítés során meghallgatott bejelentő a bejelentésében foglaltakat fenntartotta, de azokat egyéb konkrét adatokkal, dokumentumokkal alátámasztani nem tudta.
Az eljárás során egyébként egy névtelen közérdekű bejelentésre is hivatkozott a bejelentő, azonban ez a névtelen bejelentés nem érkezett meg sem az ORFK-ra, sem a BRFK-ra, sem pedig a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra, az iktatásban sem szerepel. Az eljáró nyomozó hatóság végül is a második, immár regisztrált bejelentés alapján '97. január 14-én feljelentés-kiegészítés keretén belül intézkedett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár behajtási, végrehajtási főosztályán annak érdekében, hogy a két bejelentésben szereplő adatok ellenőrzését végezzék el.
A megkeresett szerv a két ellenőrzést lefolytatta, melynek eredményéről '97. február 7-én tájékoztatta az eljáró rendőrhatóságot. Az OEP vizsgálata szerint a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár eljárása során büntető törvénykönyvbe ütköző jogsértés nem valósult meg. A rendőrség ezt követően a Fővárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztártól bekérte az ügyekre vonatkozó iratokat, bizonylatokat. Megállapították, hogy a lefoglalt ingóságok és a gépkocsi becsértékét az Egészségbiztosítási Pénztár vizsgázott végrehajtója határozta meg, erre az érdekeltek panaszt nem jelentettek be.
A személygépkocsit újsághirdetés útján értékesítették egy gépjármű-forgalmazással foglalkozó kft.-nek. Az ingóságok értékesítésére 1996. május 17-ére - szintén újsághirdetés útján - árverést hirdettek, amely érdeklődés hiányában eredménytelen volt. Tehát nem igaz az, hogy házon belül kezelték ezeket az ügyeket, újsághirdetésekre került sor. Aki persze nem olvassa az újságot, az nem szerezhet róla tudomást.
Ezt követően az Egészségbiztosítási Pénztár a számítógépeket és a bútorokat 840 ezer forint becsértékben átvette, az ingóságok többi részét pedig '97. március 3-án árverésen és egyébként a becsérték alatt értékesítette.
Miután az ügyben bűncselekmény alapos gyanújára utaló adatok nem merültek fel, a rendőrség a nyomozás teljesítését 1997. március 7-én megtagadta.
Felhívom a tisztelt Ház figyelmét, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár gazdálkodását vizsgáló bizottság felállításáról rendelkező 118/1995. december hó 22-i országgyűlési határozat alapján a bizottság többek között vizsgálta a vagyongazdálkodással kapcsolatban, hogy az ingyenes vagyonjuttatás során, illetve a járuléktartozás fejében megszerzett vagyon kezelése törvényességi szempontból megfelelő volt-e, illetve mennyiben szolgálta a vagyonkezelés a biztosítottak érdekeit.
A vizsgálati jelentést a bizottság a H/3648. számú önálló indítvánnyal nyújtotta be az Országgyűlésnek, melyet a szociális és egészségügyi bizottság 1997. február 5-én megtárgyalt, és általános vitára alkalmasnak tartott. Kérem tehát a fentiekre való tekintettel képviselő urat, hogy interpellációjára adott válaszomat fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir