DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Államtitkár Úr! A szóban forgó 1991-es évjáratú 600-as Mercedes listás eladási ára 15,5 millió forint volt, melynek értéke 1993-ban 13 millió forintra csökkent, amit valójában a fővárosi és pest megyei biztosító vezetőinek közreműködésével törvénysértő módon, nem nyilvános árverésen 2 millió forintért adtak el valamely ismerős ismerősének, s ki tudja ebből mennyi folyt vissza a vezetők zsebeibe. A rendőrség szerint a becsérték ellen senki nem élt sem kifogással, sem panasszal - nem is élhetett, mivel szabályszerűen nem tették közzé.
A két ügyben 15 millió forintos veszteség érte a közvagyont, ennek ellenére a rendőrség megtagadta a nyomozást bűncselekmény alapos gyanújának hiányában. A nyomozás sikere érdekében semmit nem tett, sőt példa nélkül álló módon felkérte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár végrehajtási főosztályát, hogy a két ügyben folytassa le a vizsgálatot - nem ő, hanem egy másik szerv. Miután holló a hollónak, komisszár a komisszárnak nem vájja ki a szemét, a főosztály dezinformálta a rendőrséget, és így mindent rendben talált. Mindenki arról beszél, hogy a Pest megyei tb végrehajtója felsőbb utasításra vette kétmillióra a Mercedes értékét. Meg volt ugyan hirdetve a Mercedes, de amikor jelentkeztek rá, közölték, hogy a fizetés már nem aktuális, és a Mercedes már el van adva.
Miniszter Úr! Az ilyen balkáni színvonalú rendőrségi eljárást mi nem tudjuk elfogadni. (Folyamatos zaj.) Ellenzéki képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzatot a parlamentnek azért lenne veszélyes feloszlatnia, mert kalandorok, politikai komisszárok vennék át a vezetést. Egyetlen dologban téved (Az elnök csengőjét megkocogtatva jelzi az idő leteltét.): az az ellenzéki képviselő, aki ezt mondta, a komisszárok (Az elnök csengőjét ismételten megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), a politikai kalandorok már bent vannak az egészségbiztosítás vezetésében, és nem osztogatnak, hanem fosztogatják a közvagyont.
Köszönöm, nem fogadom el a választ. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir