ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat tárgyalása során az alkotmányügyi bizottság úgy határozott, hogy a T/234/42. számú ajánlás 12. és 38. pontjaiban lévő módosító javaslatok nem terjednek ki ugyan a jogszabály módosítással nem érintett részeire, de a Házszabály 94. §-ának (3) bekezdése alapján a szabályszerű módosító javaslat tartalma miatt nyilvánvalóan szükséges, hogy ezekről az Országgyűlés határozzon.
A bizottság ugyanakkor két további, általa túlterjeszkedés miatt el nem bírált módosító javaslattal kapcsolatban nem változtatta meg álláspontját. Ezért most határoznunk kell arról, hogy az Országgyűlés kíván-e szavazni az ajánlás 3. és 41. pontjairól. A 40. pontról ebben a tekintetben nem kell határoznunk, mivel az nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az imént felsorolt pontokban lévő módosító javaslatokról az Országgyűlés ne szavazzon, mivel azok nem felelnek meg a Házszabály 94. § (3) bekezdése követelményeinek. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 180 igen szavazattal, 24 ellenszavazattal, 9 tartózkodás mellett úgy foglalt állást, hogy a felsorolt módosító javaslatokról az Országgyűlés ne szavazzon a későbbiekben.
A T/234/42. számú ajánlás 4., 7., 12., 15., 17., 18., 21., 33., 34., 35., 36. és 38. pontjait, továbbá a T/234/46. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4. pontjaiban lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra. Felhívom képviselőtársaink figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 2., 5., 6., 25., 26. és 37. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
A szavazásra feltett módosítójavaslat-sor minden elemét támogatja az előterjesztő, ezért a döntés előtt nem kérdezem meg az állásfoglalását. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatokat 219 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
(17.40)
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogat, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk. Arra figyelemmel, hogy miniszter úr ezt a zárszóban is ismertette, illetőleg levélben erről tájékoztatta a frakcióvezetőket is, külön, még egyszer, egyenként nem ismétlem meg, hogy ezeket a javaslatokat az előterjesztő nem támogatja.
Az 1. pontban Demeter Ervin a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény 4. §-ának (2) bekezdése módosítását javasolja. Eszerint az adóalanyisághoz fűződő kötelezettségeket és jogokat a tulajdonostársak közössége ne csak a kijelölt képviselő útján gyakorolhassa. A bizottságok nem támogatják. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 187 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 8. és 9. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 10. pontban Demeter Ervin a 4. § (4) bekezdésében a törvény 20. § (4) bekezdése c) pontjának elhagyását javasolja. A halasztás lejártának eseteit kívánja szűkebben meghatározni. A bizottságok nem támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen szavazattal, 200 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
A 11., 13., 14., 16., 19., 20., 22., 23., 24. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 27. pontban Demeter Ervin a 17. §-ban a törvény 49. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Az alanyi adómentesség választására jogosító összeg határa 2 millió forint legyen. A költségvetési és a gazdasági bizottság nem támogatja e javaslatot. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 szavazattal, 177 ellenszavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 28., 29., 30., 31., 32. és 40. pontban lévő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását.
A 30. és 39. pontban lévő indítványokat az előterjesztő visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.) Jelzés nem érkezett.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir