DR. STEINMETZ ÁDÁM

Full text search

DR. STEINMETZ ÁDÁM
DR. STEINMETZ ÁDÁM (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A minap kisfiammal buszra szálltunk, és a vezető mögötti üléseken foglaltunk helyet. Akkor láttuk a fülke hátoldalára nyomott matricát, melyen két szó állt: „Stop mindenki!”
És erről bizony miniszterelnök úr korábbi mondatai jutottak eszembe, amit ha megengednek, most idézek is. „A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon. Az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell. Ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal.”
Mindegy is, hogy más kormányok gyakorlatára utalt miniszterelnök úr, vagy esetleg a saját jövőbeni terveit vázolta fel, a lényeg az, hogy az említett módszert sikerült megvalósítania. Ugyanis mit látunk, mit csinál a Fidesz-kormány 11 éve az ország élén? Mindenkit meg akarnak állítani, aki nem az ő szekerüket tolja. Legyen az egy kritikát megfogalmazó kormányhivatalnok, legyen az egy, a NER-be nem betagozódó vállalkozó, legyen az ellenzék politikusa, vagy most éppen Márki-Zay Péter, egy keresztény, hétgyermekes családapa. A Fidesz-kormány tehát lényegében minden, változást akaró honfitársunknak stoptáblát mutat, és megvádol a legképtelenebb vádakkal.
Emlékeznek, miket mondtak például Vona Gáborról három-négy évvel ezelőtt? Hát, például azt állították, hogy ő egy olyan homoszexuális, aki egyben Allah-imádó is, lebontaná a kerítést, és beengedné a migránsokat. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kiderült, hogy ezekből egy szó sem volt igaz, szemenszedett hazugság volt minden, de mégis, magyar honfitársaink milliói elhitték ezt, és a Fideszre szavaztak.
A Fidesz tehát több száz lejárató hazug cikk és ebből következően bukott sajtóper után is képes közpénzből támogatni olyan kormányzati sajtótermékeket, amelyek hazudnak és uszítanak egyes kipécézett, a Fidesz-kormánynak nem szimpatikus magyar emberekről.
A gyűlölet meg nem szűnő, folyamatos szításával, szántszándékkal olyan mély árkot ásnak magyar és magyar ember között, amekkora Magyarország történetében még nem volt.
Ez a gyűlölet pedig megjelent az emberek mindennapjaiban is. Megjelent a sportmeccseken a szurkolók között; megjelent a szomszédok között; megjelent régi barátok között; és igen, ott van a közösségi oldalakon, és ott van a gyermekek száján, amikor migránsnak csúfolják az osztálytársaikat, mert korábban ezt hallották a tévében. És ha ez így megy tovább, sajnos a vasárnapi ebédnél is ott lesz az egymást egyébként elfogadó és feltétel nélkül szerető családtagok körében is.
Nekem pedig ez elmondhatatlanul fáj. Országgyűlési képviselőként elsődleges célom személyes jó példával előállva, szakmai alapon végezni a közéleti tevékenységemet. Éppen ezért megrémít, hogy egyesek nem ismerik fel a gyűlöletbeszéd társadalmunkat mérgező, károsító hatását. Önök vajon nem szeretnék, hogy a gyermekeink olyan országban nőjenek fel, ahol a gyűlölet nem pálya?
Én ezt szeretném, és ezért is tartottam fontosnak aláírni a Gundel-Takács Gábor, Kepes András, Hodász András által indított „Fogjunk össze a békés közbeszédért!” petíciót is.
Nos hát, tisztelettel kérem a Fidesz-kormányt, a választások közeledtével ne verjenek még nagyobb éket magyar és magyar ember közé, csak azért, mert ez önöknél bevált kampánymódszer. De kétségünk ne legyen, minden idők legocsmányabb és leggusztustalanabb kampánya elé nézünk. A magyar emberek azonban több szeretetet és kevesebb gyűlöletet érdemelnek - én ezt kívánom a magyar nemzetnek. És önök? Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit