DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Közérdekű adatigénylés során nyilvánosságra került, miszerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségéhez köthető vállalkozás kifizette a Cider Alma Kft.-nek a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. felé fennálló 3,2 milliárd forint összegű tartozását. Médiaértesülések szerint a Cider Alma Kft. a miniszterelnök úr sógorának, illetve felesége rokonainak érdekeltségeit képezi.
Hogy kerül a csizma az asztalra? Miért kerül ez a parlament elé? Miért kérdezem én ezt itt meg? Azért, mert, ha erről van szó, és ez igaz, akkor valószínű, hogy mindennek a vége közpénz. Mit láttunk? A 2016. év folyamán a Mészáros Lőrinc érdekeltségeibe tartozó cégcsoportok összesen 160 milliárd forint összegben nyertek pályázatokon, kaptak közpénzt, ebből a közpénzből, ilyen összegű közpénzből gazdálkodtak. Hogy mekkora ez az összeg? Ez majdnem azonos az egyévi felsőoktatási költségvetési összeggel, majdnem azzal egyenlő összegű, tehát döbbenetes dolog, hogy Magyarországon a Mészáros Lőrinchez jutó közpénz majdnem egyenlő a magyar felsőoktatás összegével.
Azt is látjuk, hogy tíz év alatt ezerszeresére növelte meg Mészáros Lőrinc a bevételét, illetve a cégei gyorsabban növekedtek, mint a Facebook vagy az Apple. A miniszterelnök úr korábban arról beszélt, hogy körülötte, az ő környezetében nagyon tehetséges emberek vannak, az ő barátai ilyen tehetségesek.
Nézzük Mészáros Lőrinc esetében! Nyilván tudjuk, hogy professzionális a gázszerelésben, de azt is megtudtuk, hogy a stadionépítésben, az út-, vasútépítésben, az agrárgazdálkodásban, a sajtótermékek kiadásában, a médiában, televíziózásban, tehát ez mind az ő terepe lett, a hét év alatt, amióta a Fidesz van kormányon, ezekre a területekre tört be. 160 milliárd forint készpénzről van szó, amiből most 3,2 milliárd kifizetésre kerül. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit