HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm a szót. Államtitkár Úr! Elsősorban egy szakmai politikai kérdéssel fordulok most önhöz, és kérem, legyen közvetítő, és ne politikai választ adjon nekünk most, hanem legyen közvetítő abban, hogy a helyiek problémája eljusson a szakállamtitkár úrhoz.
Pincehely térség egészségügyi ellátási problémájával fordulok ismét önökhöz. A pincehelyi kórháztól elvették az aktív ágyakat, és számos szakrendelés is megszűnt. Azt az ígéretet kapták az itt élők, hogy legalább fizikoterápiai rendelésük újraindulhat, de ez is elmaradt.
Az anno jó hírű kiskórház szülészettel, sebészettel, belgyógyászattal rendelkezett. A környékbeli kistelepülésen élők bizalommal fordultak az itt dolgozókhoz, elérhető távolságban volt ez a kiskórház. Mára ebből semmi sem maradt. Reumatológiára az idős emberek az elmúlt időszakban Tamásiba járhattak át, ahová a környékbeli zsáktelepüléseken élők is csak átszállással, várakozással juthattak el. Sokaknak ez akár egy félnapos tortúra is lehetett. December 1-jé-vel viszont Tamásiban is megszűnik a reumatológiai szakrendelés, így a környékbeli lakosoknak már egy teljes napos utazgatással lesz majd lehetősége megkapni a kezeléseket és az ellátást.
Hol van itt az idősek tisztelete, amire önök mindig hivatkoznak? Hol van itt a Pincehely környékén élők tisztelete? Mit üzen a miniszter úr ozorai, fürgedi, regölyi, belecskai, udvari, miszlai, tolna-némedi, pincehelyi, nagyszékelyi és kisszékelyi lakosoknak? Ez rengeteg ember, államtitkár úr! Nekik nem jár az elérhető egészségügy, az elérhető reumatológiai kezelés? A kistelepülésen élő idős emberek és sokszor nem túl jómódú emberek, úgy néz ki, most az ő egészségükről lemond a kormány. Akinek nincs autója, az nem fog tudni elmenni egy ilyen kezelésre? Várom válaszukat, és tényleg kérem, államtitkár úr, szakmai választ adjon ebben, és ha kell, akkor fogadják a minisztériumban ezeket az embereket, akik el tudják mondani a helyi problémákat. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit