DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! A válasz olyan lesz, mint az ön kérdése: ön mit üzen az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet egykori betegeinek? Ön mit üzen az Országos Gyógyintézeti Központ egykori betegeinek? Ön mit üzen a Svábhegyi Országos Gyermekallergológiai, Pulmonológiai és Fejlődésneurológiai Intézet egykori betegeinek? Ön mit üzen az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet egykori betegeinek? Ezek, képviselő asszony, olyan kórházak, amelyeket önök zártak be teljes mértékben és véglegesen, működtek, nagy igény volt a tevékenységükre, és mégis bezárták őket. Amelyeket, mondjuk, a Fővárosi Önkormányzattal, Demszky Gáborral közösen zártak be, azokat nem is tettem emellé.
Ehhez képest mi igyekeztünk nemcsak a nagyvárosokban, hanem a kistelepülésen élő emberek számára is minél jobb minőségű egészségügyi ellátást biztosítani. Például az ön által hozott pincehelyi ellátás ügyében, amely a Dombóvári Szent Lukács Kórház működtetésében működik most már évek óta. Ennek a telephelynek a fejlesztésére, korszerűsítésére 190 millió forintot fordítottunk.
Azzal szemben, ami az önök előbb felsorolt kórházakkal szembeni tevékenysége volt, a bezárás, mi Pincehelyen igyekeztünk mindenkinek, amit csak lehet, megadni, és ezért 190 millió forint értékű fejlesztést odavinni, pontosan azért, hogy az épület egyik szárnyát teljeskörűen fel lehessen újítani, és ennek következtében az ottani betegek is most már XXI. századi körülmények között tudjanak abban az épületszárnyban gyógyulni, és minden igényt kielégítsenek ott az infrastrukturális körülmények, és mindemellett új eszközök is beszerzésre kerülhessenek. Így a környékbeli lakosság számára járóbeteg-szak-ren-de-lé-sek közül belgyógyászat, sebészet, szülészet, nőgyógyászat, vérvétel révén továbbra is rendelkezésre állnak ezek a közszolgáltatások, melyek többségén egyébként az országos átlagtól messze elmaradó a betegforgalom, ami ott helyben tapasztalható. Amit lehet, mi szeretnénk a pincehelyieknek is megadni, ellentétben azzal, amit önök műveltek.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit