DR. SZABÓ LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZABÓ LÁSZLÓ
DR. SZABÓ LÁSZLÓ külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A kormány hat éve folytatott gazdaságpolitikájának eredményessége szerintünk önmagáért beszél; érdemes a számokat megnézni. S ha már a számokról beszélünk, 2010 óta 680 ezer új munkahely jött létre, kétharmaduk a versenyszférában. Az ötödik legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező ország lett Magyarország Európában és az Európai Unióban. Az észak-alföldi régió volt az egyik legnagyobb kedvezményezettje ennek a gazdaságpolitikának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 26 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma az elmúlt hat évben.
A jelenlegi 72 stratégiai partner 165 ezer embert alkalmaz, és közel 14 ezerrel több ember dolgozik ezeknél a cégeknél a stratégiai megállapodások aláírása óta. Tehát egy nagyon jelentős, dinamikus fejlődés történt ezeknél a vállalatoknál. Ráadásul az összes stratégiai partnernek több mint 1300 új dolgozója kifejezetten kutatás-fejlesztési területen dolgozik, ami nyilván Magyarország versenyképességét is javítja. Eddig Magyarországon ezek a cégek több mint 10 ezer milliárd forintot fektettek be, és csak a stratégiai megállapodások megkötése óta 1600 milliárd forintnyi új beruházás jött létre az országban.
Azon szerintem nem is lehet vita, hogy ez egy nagyon sikeres program. Azt természetesen a valós élet diktálja, hogy a cégeknek vannak hullámvölgyei és nagyon sikeres periódusai is.
(16.30)
Egyébként a LEGO éppen híres arról, hogy National Instrumentsszel együtt egy olyan innovációs digitálistechnológia-oktató programot vezetett be néhány évvel ezelőtt, ami már a következő két-három generáció digitális képességeit javítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy ez egy ideiglenes megingás a LEGO sikereiben, és biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is nagyon sikeres fejlődést fog majd a cég bemutatni, ahogy eddig.
Egyébként a stratégiai megállapodások, ahogy ön is helyesen mondta, önkéntesek, csak szándéknyilatkozatok, és mi a vállalatok aktuális gazdasági ügyeibe természetesen nem szólhatunk bele, támogatjuk azokat. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit