DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ha nem lenne KLIK, akkor nem lenne egy egységes szervezet, amelyik akár holnap fölléphet, és minden iskolából ki tudja tiltani ezeket az automatákat.
A korábbi széttagolt rendszerben, amikor kiki külön fenntartóval rendelkezett, háromezerféle fenntartói döntés születhetett napról napra, akkor nem lett volna az államnak lehetősége arra, hogy ezeket egységesen kiszorítsa a különböző oktatási intézményekből.
Az egységes fenntartási rendszer, a KLIK-nek a létrejötte, a központi irányítás lehetőségének a bevezetése pontosan megteremti azt a lehetőséget, hogy valószínűleg korábban is volt egyik-másik helyen ilyesfajta automata, valóban, valószínűleg korábban is tudtak egészségkárosító, ilyen-olyan italokat vagy ételeket venni a gyerekek, csak most van egy Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amelyik rá tud állni erre a problémára, és száműzni tudja ezeket az egészségkárosító termékeket. Mint ahogy 2013-ban le is mértük az eredményességét a korábbi döntéseinknek, s abból láthatjuk, hogy 250 főzőkonyhán összesen 700 ezer gyermek eszik most már sokkal több gyümölcsöt, sokkal több zöldséget, teljes kiőrlésű pékárut, újfajta ételeket, és az iskolák több mint felében pedig már a diétás étrend is biztosítható. Úgyhogy én azt hiszem, hogy jó irányba haladunk ezen a téren is.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit