DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy csupán néhány mondatban szóljak a belügyminiszter által benyújtott, az egyes törvények a belügyminiszter feladat- és hatáskörével összefüggő módosításáról szóló T/464. számú törvényjavaslatról.
Mint ismeretes az Országgyűlés előtt, elfogadtuk a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt, valamint ezzel összefüggésben egy másik törvényt, amely felhatalmazást adott a kormánynak a saját szerkezeti átalakítására, illetve arra, hogy eredeti jogalkotói hatáskörben határozza meg a kormány tagjainak feladat- és hatáskörét. A kormány a 152/2014-es kormányrendelettel ezt megtette, megalkotta a kormány működési rendjét. Ezzel függ össze a belügyminiszter által benyújtott törvényjavaslat, amely alapvetően három tárgykört érint, mint ahogy államtitkár úr is elmondta, de nem szeretném külön ismételni, hogy a pártfogó felügyelők a büntetés-végrehajtási szervezethez kerülnek; az anyakönyvi eljárás tekintetében a 2010. évi I. törvény több olyan rendelkezést tartalmaz, amely a belügyminisztert hatalmazza fel döntési jogkörrel, ezt is kormányrendeletben kell szabályozni, a miniszter feladatait, hogy milyen kérdésekben dönthet. A harmadik kérdés, hogy a ’91. évi IV. törvény módosítása, amely a munkanélküliség visszaszorítása érdekében, eszközeiként nevesíti a közfoglalkoztatást és ezzel összefüggésben szükséges módosítani a 2011. évi CVI. törvényt.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az említett változásokra való tekintettel önök is láthatják, hogy az előttünk fekvő törvényjavaslattal kezdeményezett törvények módosítása a belügyminiszterhez került egyes kormányzati feladat- és hatásköröket figyelembe véve szükségesek. Kérem képviselőtársaimat, hogy szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit