DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak azt szeretném elmondani - nem Vágó Sebestyén képviselőtársamnak válaszolnék minden előzetes várakozás ellenére -, hogy a pártfogói felügyeleti rendszernek a kormányzati elhelyezését megbontani nem lehet. Annak pedig, hogy a pártfogói felügyeleti rendszer és egyébként a büntetés-végrehajtás maga hagyományosan az igazságügyi tárcánál volt, megvoltak az okai. Mert egész könnyen belátható logikai oka van annak, hogy a Belügyminisztérium kompetenciája miért ér véget ott, ahol egyébként a büntetőbíróság az ítéletet meghozza. Minden egyéb, ami azt követően történik, hogy a büntetőbíróság meghozott egy jogerős ítéletet, vagy meghozott bármilyen határozatot és annak érvényt kell szerezni, az az igazságügy szervezetrendszeréhez tartozik.
Nem rendészeti kérdés a pártfogó felügyeleti rendszer, mint ahogy azt gondolom, hogy magának a büntetés-végrehajtásnak az áthelyezése a belügyi tárcához egy tévedés. Nem rendészeti feladat, igazságügyi feladat, éppúgy, mint ahogy az áldozatsegítés is igazságügyi feladat kéne hogy legyen. Annak pedig, hogy bizonyos funkciókat ott hagynak az igazságügyi tárcánál, más funkciókat pedig a belügyi tárcához telepítenek, az égadta világon semmiféle ésszerű oka nincs. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit