HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány - mint ön is tudja - igen rossz állapotban vette át az országot a szocialistáktól 2010-ben. A szocialisták eladósították az országot, ráadásul a lakosság is jelentősen eladósodott, ami jelenti egyrészt a devizaeladósodást, de jelenti a rezsiköltségekben tapasztalható eladósodást is. Mindez veszélyeztette a családok biztonságát.
2010 májusában, amikor a kormány megalakult, már az első kormányülésen döntést hozott arról, hogy a kilakoltatási moratóriumot meghosszabbítja először 2010. december 31-ig, majd 2011. április 15-ig, és végül 2011. július 1-jéig. A kilakoltatási moratóriummal a kormány több mint egy évig oltalmat adott a legnehezebb helyzetbe került adósoknak, és megakadályozta, hogy utcára kerüljenek A kormány ezenkívül elindította az úgynevezett ötpontos otthonvédelmi akciótervet. Az öt fő pont, amelyben a kormány és a bankok megállapodtak: árfolyamgát bevezetése, fokozatos limitált árverezés, nemzeti eszközkezelő létrehozása, feltételekhez kötött devizaalapú lakáshitelezés, otthonvédelmi kamattámogatás bevezetése.
A lakásfenntartási támogatás új rendszere 2011. szeptember 1-jétől indult. A rendszer egyik lényeges eleme, hogy a lakásfenntartási támogatás jövedelmi jogosultsági határa jelentősen, az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékáról 250 százalékára emelkedett, a korábbi 42 750 forint helyett 71 250 forint jövedelem alatt jár a támogatás. Fontos a családok számára az adósságkezelési szolgáltatás is, amely utólagosan segít az elmaradt rezsiköltség-, közösköltség-, lakbérhátralék vagy akár a lakáscélú hiteltartozás kifizetésében minimum néhány tízezer forinttól akár 600 ezer forintig terjedő összeggel.
Kérem, képviselő úr, fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit