DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Valóban, öröm volt azt a fejlesztést együtt átadni, ami Csikvándon valósult meg, és azon pezsgés kapcsán, ami ekörül elindult a helyi társadalomban, a helyi gazdaság fejlesztésében, azt reméljük, hogy ezt a folyamatot erősíteni tudjuk. Az a szándékunk, hogy ehhez támogatási formákat is teremtünk.
Engedje meg, hogy néhányat ezek közül felsoroljak. Az Új Magyarország vidékfejlesztési terv, amit Darányi-tervként gondolunk majd a továbbiakban szerepeltetni, a falumegújítás és -fejlesztés jogcím keretében a jövő év elején február táján ismét megnyílik, és ez lehetőséget teremt a piacok fejlesztésére is. De ugyanide sorolnám a LEADER-program lehetőségeit, amik a helyi kezdeményezésű fejlesztéseket felkarolhatják. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program negyedik tengelye keretében lehetőség kínálkozik erre.
És még egy dologra fel szeretném hívni a figyelmet: a városok esetében, nem csak kistelepülésekről van itt szó, az Új Széchenyi-terv regionális operatív programjai, városrehabilitációs pályázatai szintén piacnyitási lehetőségeket és felújítást is lehetővé tesznek. Azt gondolom, hogy ezek az eszközök a jogi környezettel együtt jelentősen fejleszteni fogják a helyi piacok fejlődési lehetőségeit.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit