DR. UJHELYI ISTVÁN

Full text search

DR. UJHELYI ISTVÁN
DR. UJHELYI ISTVÁN önkormányzati és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Képviselő úr, ha én önt azzal sértettem meg, hogy olyan választ adtam, ami után csak egy ilyen nagyon nehézkes magyarázattal képes továbbra is kötözködni a kormányzattal, akkor valóban sértegettem. (Zaj. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Ez nem volt nehézkes!)
Az a helyzet, hogy önök tegnap már megint ráfutottak egy banánhéjra, mert olyan ügyben támadták meg az Országos Választási Iroda munkatársait és ezen keresztül a Magyar Köztársaság kormányát, amiben bebizonyosodott, hogy nincs igazuk. Még egyszer, elég pontosan - a jegyzőkönyvből majd nyomon követhető a válaszom - elmondtam az eljárás rendjét is, és elmondtam azt is, hogy mi történt. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Kihagytad a vasárnapot, értsd már meg! Nem érted meg?) Ha ön úgy kívánja, hogy egyébként szombaton délután vagy vasárnap reggel a minisztérium munkatársa egy papírládában otthagyja ezeket a kérelmeket a Legfelsőbb Bíróság ajtajánál, csak azért, mert egyébként nincs, aki átvegye, akkor legközelebb, azt nem mondom, hogy ezt így tesszük, mert akkor követtünk volna el hibát. A mai napra megtörtént az összes döntés, ami szükséges volt.
Még egy dolgot hadd jegyezzek meg! Az Országos Választási Iroda munkatársai több kormányt szolgáltak, és mindig a Magyar Köztársaság demokratikus, törvényes rendjét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szolgálták. Éppen ezért a mi politikai vitáinkat, kikérem magamnak (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ki is kapod!), hogy olyan köztisztviselőkre vigyük tovább, akiknek ehhez a politikai játszmához nincs közük. A legtisztességesebb módon jártak el nyolc éve is, öt éve is, három éve is, tegnap is, és így fognak cselekedni (Az elnök ismét csenget.) öt év múlva is.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit