SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaink! A kánonban felszólaló szocialista vezérszónokok egyike azt a kérdést tette fel, hogy vajon mire való a jelentés. Úgy tűnik, ezzel a két szónoklattal meg is adták a választ erre a kérdésre, hiszen kiválóan kihasználták a körülbelül tizenöt percet arra, hogy az elmúlt kormányzat teljesítményét meglehetősen hamis és negatív színben tüntessék fel.
Zuschlag János, miközben szomorú demográfiai adatokról beszélt, azt mondta, hogy egyre több fiatal születik. Az a kérdés, hogy itt mi a probléma.
(15.30)
Az egyik szocialista vezérszónok a Fidesz családpolitikájának eredményeit egy egy éven belüli időszakon kérte számon. Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, a 9 hónap kevesebb, mint a 12, de azt gondolom, hogy hamis és mindenképpen hiteltelen egy év alatt családpolitikai eredményeket számon kérni, ez ennél sokkal hosszabb távú folyamat.
Egy másik szocialista vezérszónok rossz tankönyvekről beszélt. Tisztelt Képviselőtársaim! Elég rosszul indult ez a négy év is, hiszen az ingyenesnek beígért tankönyv csak nem akar megérkezni. Szeptemberben, amikor az általános iskolás gyermekek elballagtak az iskolákba, akkor nemcsak hogy felvehették a tankönyvet, hanem kiderült, hogy nagyon vastag pénztárcát kellett volna vinniük magukkal. Tehát azt gondolom, hogy tankönyvekről beszélni hitelesen manapság már szocialista politikusok nem nagyon tudnak.
Szintén szocialista vezérszónoklatban került megemlítésre az, hogy szétszakad az ifjúsági korosztály. Tisztelt Képviselőtársaim! A polgári kormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy minden fiatal megtalálhassa az utat a felemelkedéshez, vagyis lehetőséget biztosított a polgári kormány minden fiatalnak a tanulásra, függetlenül a vagyoni, anyagi helyzettől, hiszen eltörlésre került a tandíj, bevezette a polgári kormány a diákhitelt és a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerét. Kérdezem én tehát, hogy ezek akkor milyen intézkedések voltak. Ezek vajon nem segítették a fiatalok felemelkedését?
Tisztelt Képviselőtársaim! Próbáljunk meg ebben a vitában elvonatkoztatni attól a központi utasítástól, hogy lépten-nyomon, minden fórumon, minden mikrofon előtt a polgári kormányzatot szidjuk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit