PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Gyürk András képviselőtársamhoz csatlakozva én is csak csodálkozni tudok, hogy miniszter úr elhagyta az üléstermet, amikor a tévéközvetítés befejeződött. Én is az ő fölszólalására szerettem volna reagálni.
(Az elnöki széket dr. Szájer József, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Nagyon megdöbbentett a miniszter úrnak azon megállapítása, hogy az előző kormányzat a 17 stratégiai partnerével bratyizott, vagy a 17-ben csak olyanok voltak, akik politikailag közel álltak hozzá. Hiszen a Magyar Gyermek- és Ifjúsági Tanács elnöke a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője volt a parlamenti választások alkalmával; nagyon meglepő lenne, ha a polgári kormányhoz közel álló személy lenne. Ugyanígy meglepődnék azon, ha a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely a 17 szervezethez tartozik, és több százezer magyar nagycsaládot tömörítő egyesületről van szó, a polgári kormányhoz közel álló egyesület lett volna.
Gyürk András képviselőtársam a játszótérprogram kapcsán már elmondta, amit el szerettem volna mondani, tehát ezt csak megerősíteni vagy megszorozni tudom, nem tízzel, százzal, hanem ezerrel, vagy hatványozni tudom, én is úgy látom, hogy csökkent a játszótérprogramra fordítható összeg.
De nézzük az ifjúságpolitikában azt a kérdést, hogy ki számít stratégiai partnernek. A jelenlegi kormányzatnak az volt az elképzelése, hogy a három stratégiai partnerrel kezdi meg az egyeztetést, az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlamenttel, amelynek 104 szervezete van. Mindannyian tudjuk, akik ebben a témában dolgozunk már évtizedek óta, hogy ez a magyarországi legnagyobb ifjúsági ernyőszervezet. Minden parlamenti párt és volt parlamenti párt ifjúsági szervezete tagja az Országos Gyermek- és Ifjúsági Parlamentnek.
Nézzük a következőt, a Magyitot! Mindenki tudja, hogy a Magyitban a rendszerváltozás előtt létrejött ifjúsági szervezetek vannak benne, a KISZ és a KISZ utódszervezetei vannak benne. Ha megnézzük a Negyiszt, a Negyisz egy teljesen kiüresedett (Az elnök csengetéssel jelzi az idő lejártát.) - elnézést, elnök úr, befejezem - szervezet. Tehát nem értem, hogy egyáltalán miért lehet bármilyen szinten tárgyaló fél.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit