PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Arató Gergely képviselőtársam vezérszónoki hozzászólásához szeretnék én is néhány gondolatot hozzátenni.
Képviselőtársam beszédének az elején még azt hittem, szakmapolitikai vita fog folyni az Országgyűlésben, de rá kellett döbbennem a beszéde közepe tájékán, hogy egy gyűlöletbeszéd kezdődött el. Ezt én nagyon helytelennek tartom, hiszen amikor arról beszélünk, hogy temessük be az árkokat mind a jobb-, mind a baloldalon, azt kell a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőjeként tapasztalnom, hogy az Országgyűlésben a tisztelt kormánypárti képviselők egyre többször egyre mélyebbre ássák ezt az árkot.
Még egy gondolat, ami még az ingyenes tankönyvekről szól. 1992-ben Újpesten, szűkebb hazámban a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportjának javaslataként, Hock Zoltánnak, Újpest jelenlegi alpolgármesterének a beterjesztésében Újpest képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta azt, hogy Újpesten - tehát 1992 óta - ingyentankönyv van. Az újpesti választópolgárok, amikor bizonyos részük a Magyar Szocialista Pártra szavazott, akkor úgy gondolták, hogy Újpest önkormányzata, a költségvetés a 2003. évben mentesülni fog az ingyentankönyvek kifizetése alól, és ezt a pénzt más területre, szociális területre, környezetvédelemre vagy máshova lehet majd fordítani. Sajnos, nem így történt: a kormánypártok ingyentankönyv-ígérete semmivé foszlott.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit